Springen naar inhoud

* * * * - 1 stemmen

Mogelijk meer kans op vasculair lijden door consumptie light-frisdranken


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Cura

    Cura


  • >1k berichten
  • 2966 berichten
  • VIP

Geplaatst op 01 februari 2012 - 18:25

Light-frisdranken blijken toch niet altijd zo gezond te zijn als we vermoedelijk denken, zo blijkt uit onderzoek van Hannah Gardener en haar collega's van de University of Miami Miller School of Medicine en aan de Columbia University Medical Center.

Mensen die light-frisdranken drinken op een dagelijkse basis blijken een verhoogd risico op het lijden vasculaire gebeurtenissen te hebben; zoals een beroerte, hartaanval, en vasculaire sterfte. Echter, zij ontdekten dat regelmatige frisdrank consumptie en een matige inname van light-frisdranken niet lijken te worden gekoppeld aan een hoger risico van vasculair lijden.

Er werd een proef opgesteld waarbij het drinken van soorten frisdrank van 2.564 deelnemers werd geanalyseerd, in combinatie met het aantal vasculaire problemen in een periode van tien jaar.

De onderzoekers ontdekten dat mensen die iedere dag light-frisdranken dronken, 43 procent daarvan meer kans heeft een vasculaire afwijking te ontwikkelen, dan degenen die helemaal geen light-frisdranken dronken. Overigens rekening houdend met reeds bestaande vasculaire aandoeningen zoals het metabool syndroom, diabetes en hoge bloeddruk.

Het team is er nog niet uit wat de achterliggende oorzaak van het negatieve verband tussen light-frisdranken en een hogere kans op vasculaire afwijkingen kan zijn. Verder onderzoek is dus van belang om een definitieve uitspraak over het verband te kunnen uitspreken.

Bron: MedicalXpress
Wetenschappelijk artikel

Geplaatste afbeelding
Small opportunities are often the beginning of great enterprises. (Demosthenes, 384 BC - 322 BC)

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures