Springen naar inhoud

* * * * - 1 stemmen

Ipads gebruiken binnen het ziekenhuis


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Cura

    Cura


  • >1k berichten
  • 2966 berichten
  • VIP

Geplaatst op 22 februari 2012 - 15:10

De arts naast uw bed scrolt even over het tablet om uw röntgenfoto op te halen, science fiction of wordt het toch realiteit?

Onderzoekers van de University of Sydney deden onderzoek en presenteerden hun resultaten afgelopen maand op de International Society for Optical Engineering. Zij tonen aan dat een dergelijk LCD-schermen makkelijk in gebruik kunnen worden genomen door artsen die zich van de ene naar de andere patiënt binnen een ziekenhuis verplaatsen.

Hoofdonderzoeker Dr. Mark McEntee van de Discipline of Medical Radiation Sciences van University of Sydney geeft aan dat in het verleden artsen na een (zaal)ronde, naar een hoofdcomputer moesten lopen om alle gegevens in te voeren en beelden van onderzoeken te bekijken. Met deze techniek kunnen ze dat direct aan het bed doen.

De onderzoekers onderzochten ook of de resolutie wel goed genoeg was van de iPads. Dit deden zij door acht radiologen scans met borstknobbeltjes te laten ontdekken op zowel een iPad als gebruikelijke LCD-monitor. Er bleken geen significante verschillen in prestaties te zijn tussen beide technieken. Wellicht doordat een iPad scherm, net als veel andere desktop schermen, een resolutie van 130 dpi heeft.

Het lijkt dus een efficiënte techniek om bijvoorbeeld ook de patiënt tijdens de ziekenhuisopname beter te betrekken bij onderzoeksresultaten. Daardoor zal mogelijk een groot deel van de patiënten zich prettiger voelen tijdens het verblijf .

Toch benadrukt Dr. McEntee dat er ook wat nadelen aan het concept verbonden zijn. Zo neemt de kans op diefstal binnen het ziekenhuis aanzienlijk toe, en zullen patiëntengegevens (daardoor) ook minder veilig zijn. Daarnaast zullen LED-schermen met resoluties tussen de 508 en 750 dpi nog altijd gebruikt worden om een primaire conclusies te kunnen weergeven na bijvoorbeeld een CT-, of MRI-scan en röntgenbeelden.

Toch gaan regelmatig computers op karretjes de ziekenhuisgangen door, waarbij nauwelijks gebruik wordt gemaakt van een vaste hoofdcomputer op (verpleeg)afdelingen. Dus of het gebruik van iPads nu daadwerkelijk voordelen zal bieden...

Bron: MedicalXpress

Geplaatste afbeelding
(Bron)
Small opportunities are often the beginning of great enterprises. (Demosthenes, 384 BC - 322 BC)

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures