Springen naar inhoud

[labview] string ingeven die max 8 karakters lang is.


 • Log in om te kunnen reageren

#1

Bert F

  Bert F


 • >1k berichten
 • 2588 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 27 februari 2012 - 10:19

In een bepaalde labview applicaties heb ik het nodig dat de gebruiker een string kan ingegeven en deze beŽindigen met een enter toets. Zonder dat de string dan verdwijnt.
Om dit doel te bereiken maak ik gebruik van het in geven van een pad ipv een string. Nadien zet ik die om naar een string. Het icontje heb ik een beetje aangepast zodat dit niet al te zeer op valt.
Echter de ingegeven string mag ook niet de 8 karakters overschrijden, dus na 8 karakters moet de gebruiker geblokkeerd worden om er nog bij in te typen. Hoe voeg ik deze functionaliteit toe?

groeten.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Chip

  Chip


 • >100 berichten
 • 157 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 06 april 2012 - 15:52

Hoewel ik zeer veel LabVIEW ervaring heb weet ik het helaas niet 100% zeker... maar ik geloof dat je gewoon wanneer je naar de propoties gaat van de string control dat je daar de limiet van het aantal karakters kunt instellen, dit kan in iedergeval wel zeker bij numerieke controls waarbij je kunt aangeven wat de hoogste waarde mag zijn en de laagste.

Verder snap ik niet precies wat je bedoelt met "een string kan ingegeven en deze beëindigen met een enter toets. Zonder dat de string dan verdwijnt.". Je weet dat je de string control gewoon groter kunt maken hé, tot een groot tekstvak bijvoorbeeld?

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures