Springen naar inhoud

Synthese van cinnamaldehyde


  • Log in om te kunnen reageren

#1

*_gast_choco-and-cheese_*

  • Gast

Geplaatst op 27 februari 2012 - 19:28

Voor mijn practicum dat morgen plaatsvindt wil ik cinnamaldehyde maken. Het probleem is dat polymerisatie snel optreedt bij hoge temperaturen en dat je als gevolg daarvan kaneel krijgt in plaats van een gele vloeistof.

Ik ben van plan om een waterige oplossing van NaOH te gebruiken, maar er is nog een addertje onder het gras en dat is dat als je te weinig ethanol (solvent) toevoegt er 2 lagen ontstaan. Hoeveel ethanol moet ik toevoegen om dit te voorkomen?

Is er m.a.w. een betrouwbare wetenschappelijke bron te vinden voor dit receptuur?

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Typhoner

    Typhoner


  • >1k berichten
  • 2450 berichten
  • VIP

Geplaatst op 27 februari 2012 - 20:47

iets van een fifty/fifty (EtOH, NaOH-opl), athans voor een gerelateerd experiment (met benzaldehyde+aceton).

Ik ben niet echt zeker of het gaat lukken. In elk geval moet je de acetaldehyde traag toevoegen aan je benzaldehyde+base: acetaldehyde zal zeer snel zelfcondenseren. Het benzaldehyde is omwille van zijn conjugatie wat minder reactief.
This is weird as hell. I approve.

#3

*_gast_choco-and-cheese_*

  • Gast

Geplaatst op 28 februari 2012 - 13:26

Bedankt voor het advies. Helaas bleek acetaldehyde niet meer voorhanden te zijn. Ik heb dan maar voor een aldolcondensatie gekozen met benzaldehyde+propionaldehyde en dat is een mooi alternatief voor cinnamaldehyde en is wel gelukt.

Morgen zal ik de pH neutraliseren en overmaat aan benzaldehyde onder vacuŁm destilleren. Het residu is dan mijn naar kaneelruikende stof + NaCl.

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures