Springen naar inhoud

- - - - -

Nanoraket voor in het menselijk lichaam


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Cura

    Cura


  • >1k berichten
  • 2966 berichten
  • VIP

Geplaatst op 29 februari 2012 - 17:33

Wetenschappers hebben een nanomotor ontwikkeld die mogelijk medicijnen in uw lijf kan afleveren, zo blijkt uit een onderzoek van het Instituut voor Moleculen en Materialen (IMM) aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.

Een nanomotor is een ‘apparaat’ gebouwd van moleculen dat energie converteert in beweging. “Een nanomotor die ziektes opspoort en medicijnen toedient, lijkt sciencefiction maar vandaag zijn we een stap dichterbij,” zegt Dr. Daniela Wilson. “In ons lichaam vervoeren cellen met een soort motor constant dingen. Wij hebben geprobeerd om zo’n cel na te maken.” De nanomotor is een rond bolletje geworden waar stoffen als enzymen of moleculen aan de buitenkant op vast worden geklikt. De nanoraketjes zijn tien keer zo klein als een bacterie.

Besturing

De onderzoekers zijn nu bezig met het oefenen van de besturing en zullen op een later moment hun bevindingen bekend maken. “We onderzoeken nu of de nanomotor op biologische brandstoffen kan werken. Verder testen wij onze motor op chemotaxis: de nanomotor zou naar de hogere concentratie van de brandstofopening bewegen. Als dit werkt, kan de motor worden ingezet voor het afleveren van medicijnen.”

Maar hoe zijn de wetenschappers nu aan het knutselen gegaan? Lees hier verder voor het 'recept'...

Bron: Scientias
Small opportunities are often the beginning of great enterprises. (Demosthenes, 384 BC - 322 BC)

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures