Springen naar inhoud

Wachttijd na injection moulding


 • Log in om te kunnen reageren

#1

iQuid

  iQuid


 • 0 - 25 berichten
 • 5 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 01 maart 2012 - 10:45

Hey,

Ik zit momenteel op stage voor mijn thesis. Ik ben bezig met een project over plastics. Nu had ik een vraag waar ik wat problemen mee heb.

Ik moet een paar honderden samples maken via injection moulding om deze vervolgens te testen op mechanische eigenschappen via tensile tests, charpy tests en HDT tests en deze te vergelijken met de resultaten van verschillende leveranciers. Nu volgens de standaarden moeten deze samples eerst 7 dage geconditioned worden voor de testen uit te voeren in de standaard atmosfeer (23C en 50% vochtigheid). Sommige leveranciers zeggen 14 dagen. Waarom moeten deze zolang geconditioned worden? En wat is het verschil tussen 7 en 14 dagen wachten? Wat kan er gebeuren als je de samples toch vroeger test? Heb literatuur omtrent dit onderwerp gezocht, maar weinig tot geen resultaten. Wat hulp of een handige link zou geapprecieerd zijn.

Met vriendelijke groeten,

iQuid

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Tom W

  Tom W


 • 0 - 25 berichten
 • 10 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 09 mei 2012 - 06:49

Op mijn stage werk ik met ethyleenvinylacetaat en polyethyleen. Wanneer ik een FID moet opnemen heeft de wachttijd ook een invloed op de resultaten omdat de ketens na het smelten (voor het meten) meer tijd krijgen om te kristalliseren waardoor de faseverdeling dus wijzigt. Aangezien de faseverdeling een grote invloed op de mechanische eigenschappen heeft kan ik me inbeelden dat dit er iets mee te maken kan hebben.

Kan ook iets totaal anders zijn though.

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures