Springen naar inhoud

Maximale draaisnelheid rechtopstaande pijp


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Flaming_Crossbow

    Flaming_Crossbow


  • 0 - 25 berichten
  • 3 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 01 maart 2012 - 16:17

Hallo,

Ik heb een duwtje in de goede richting nodig.
Ik ben een onderdeel aan het construeren bestaande uit een rechtopstaande pijp (maten zijn nog niet bekend, neem voor het gemak 10 meter hoog, 2 meter in doorsnede-uitwendig, 10mm wanddikte-inw aan).
Deze pijp staat(geborgd) op een aangedreven lagerflens en draait rond. Mijn opdracht is te bepalen hoe snel de pijp maximaal mag ronddraaien. In theorie kan de pijp met een snelheid draaien tot dat de centrifugaalkrachten door eigen massa te groot worden, maar dit is natuurlijk geen uitgangspunt hij het dimensioneren van de pijp.

Zelf dacht ik aan een worst-case situatie waarin de pijp bijvoorbeeld door lagerspeling iets van zijn draaias zal afwijken, en dat daardoor een kracht door onbalans ontstaat wat een buigend moment op de pijp zal creren.

Input uit alle richtingen zijn welkom, ik zat ook aan trillingen, en lagerslijtage (ook weer afhankelijk van de belasting) als draaisnelheidsbeperkingen te denken.

Mvg

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures