Springen naar inhoud

- - - - -

Tomatensoep als redmiddel


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Drieske

    Drieske


  • >5k berichten
  • 10217 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 05 maart 2012 - 19:54

Tomatensoep als redmiddel

Het Too Good to Waste team won gisteravond (1 maart) The Battle of the Cheetahs, een wedstrijd van het NCDO voor creatieve oplossingen op het gebied van voedselduurzaamheid door jongeren. Hun voorstel? Bijna verlopen fruit en groente in supermarkten niet weggooien, maar tot soep en sapjes laten verwerken door fabrikanten.


‘Er lijden zoveel mensen in de wereld honger, maar er wordt in Nederland 600 miljoen aan nog eetbaar voedsel weggegooid door supermarkten,’ vertelde Too Good to Waste tijdens hun presentatie ‘De Groente Draait Door!" in een volle zaal in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. ’Dat is toch een beetje vreemd. Daarbij worden met het voedsel indirect ook de grondstoffen benodigd voor het product weggegooid: jammer voor het milieu ťn de portemonnee.’

Als oplossing wil Too Good to Waste daarom supermarktgroente en fruit vlak voor de uiterste verkoopdatum als goedkope ingrediŽnten af laten halen door een voedselbewerkend bedrijf in plaats van een afvalverker. Te beginnen met tomaten die zowel kunnen dienen als basis voor soep en sap.


Lees verder: http://www.kennislin...apje-dichterbij
Zoek je graag naar het meest interessante wetenschapsnieuws? Wij zoeken nog een vrijwilliger voor ons nieuwspostteam.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures