Springen naar inhoud

Berekenen overkappingsconstructie


 • Log in om te kunnen reageren

#1

Otto44

  Otto44


 • 0 - 25 berichten
 • 1 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 06 maart 2012 - 11:59

Hallo iedereen,

Samen met twee groepsgenoten studeren wij aan de Technische Universiteit en werken wij aan een project waarvoor een uitvoeringsplan geschreven moet worden. Het gebouw heeft een staal constructie die doorloopt tot een hoogte van 70 meter. De grootste staal elementen op deze hoogte wegen 0,8 ton.

Nu zitten wij met het probleem dat naast de bouwplaats een trambaan loopt waardoor er overdag niet gehesen mag worden. Daarom willen wij een overkapping maken die deze trambaan zal afscheiden van de bouwplaats.
Om de val te breken willen wij een kreukelzone creŽren die bestaat uit 3 schuine platen.

Wij vroegen ons af of iemand ons misschien een globaal idee kan geven van de afmetingen die deze constructie zou moeten krijgen om de puntlast van eventueel vallende elementen op te vangen. Of dat iemand eventueel weet welke formules wij hiervoor nodig hebben en van welke materialen de kreukelzone het beste gemaakt kan worden. De overspanning van de overkapping is ongeveer twintig meter, uitgevoerd in een staalskelet met stalen vakwerken.

Alvast bedankt voor jullie reacties

Otto44

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Marko

  Marko


 • >5k berichten
 • 9133 berichten
 • VIP

Geplaatst op 06 maart 2012 - 19:33

Natuurlijk zijn er mensen die globaal zo'n idee kunnen geven. Dat soort mensen wordt nota bene aan dezelfde universiteit opgeleid als waar jullie zitten. Probeer het daar eerst eens. Dat is iets wat je je echt eigen moet maken: Als je iets niet weet, probeer je het te beredeneren, als je het niet kunt beredeneren zoek je het op (in een boek dus) en als de stof die in het boek staat te hoog gegrepen is (wat helemaal niet erg is) dan zoek je een expert.

Het is natuurlijk veel minder eng om met een anoniem berichtje op internet te proberen het antwoord voorgeschoteld te krijgen, maar zo werken de dingen niet in het echte leven. En ik hoop dat je dit project en de opleiding die je volgt wel ziet als voorbereiding op dat echte leven.

Cetero censeo Senseo non esse bibendum


0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures