Springen naar inhoud

- - - - -

Dna-verandering door kopje koffie


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Cura

    Cura


  • >1k berichten
  • 2966 berichten
  • VIP

Geplaatst op 07 maart 2012 - 12:26

DNA blijkt een stuk flexibeler te zijn dan u misschien denkt. Een kopje koffie of even sporten is namelijk al genoeg om het te veranderen, zo schrijven wetenschappers in het blad Cell Metabolism.

Wanneer spieren van mensen die nooit of weinig sporten zich samentrekken, resulteert dat in een verlies van methylgroepen op het DNA, zo ontdekten de onderzoekers. Blootstelling van spieren aan cafe´ne had datzelfde effect. Deze veranderingen vinden plaats op delen van het DNA die betrokken zijn bij het ‘aanzetten’ van genen die ervoor zorgen dat spieren zich aan beweging aanpassen.

Een kopje koffie of enkele minuten beweging verandert dus niet de genetische code van mensen. Wel worden DNA-moleculen in de spieren op een heel belangrijke manier veranderd. De aanpassingen lijken het begin van een reprogrammering van de spieren die uiteindelijk moet resulteren in spieren die sterker zijn en op alle gebieden beter in staat zijn om oefeningen efficiŰnt te doorstaan.

Wordt het dan een kopje koffie of toch de sportschool? Lees hier verder...

Bron: Scientias
Wetenschappelijke publicatie

Geplaatste afbeelding
(Bron: food-info)
Small opportunities are often the beginning of great enterprises. (Demosthenes, 384 BC - 322 BC)

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures