Springen naar inhoud

- - - - -

Vitamine E bevordert osteoporose


 • Log in om te kunnen reageren

#1

Cura

  Cura


 • >1k berichten
 • 2966 berichten
 • VIP

Geplaatst op 07 maart 2012 - 16:33

Vitamine E stimuleert cellen tot osteoporose (botafname), zo geven Japanse onderzoekers van de Keio University in Tokio aan. Zij hebben enkel nog naar het effect op de botmassa van muizen gekeken. Amerikaans onderzoek wijst hetzelfde uit.

De onderzoekers verklaren dat het handhaven van een evenwicht tussen osteoblasten (botvormende cellen) en osteoclasten (botafbrekende cellen) de botten sterk houdt. Hoewel eerdere studies hadden gesuggereerd dat vitamine E gunstig kan zijn voor de gezondheid van de botten, de Japanse onderzoekers vonden een tegengesteld bewijs.

Ook de Amerikaanse onderzoeker en tevens internist in Lenox Hill Hospital in New York City, dr. Robert Graham, is zich gaan buigen over de hypothese.

De muizen die werden onderzocht werden geselecteerd op basis van hun vitamine- E dieet. Hieruit bleek dat muizen met een tekort aan vitamine E een hogere botmassa hebben aangezien er minder botafbraak plaats vond. Bij de muizen die vitamine E, die eveneens in een supplementaire vorm voor mensen verkrijgbaar is, kregen toegediend was het tegenovergestelde effect merkbaar; botafname, en dus afbraak van botweefsel. Men vond dit nogal opvallend aangezien in vitro onderzoeken eerder uitwezen dat het tegenovergestelde resultaten zou moeten opleveren. Graham geeft dan ook aan dat meer onderzoek hard nodig is, aangezien het ook nog niet bewezen is of, en bij welke concentratie, vitamine E hetzelfde slinkende effect op menselijke botmassa heeft.

Bron: MedicalXpress
Wetenschappelijke publicatie

Vitamine E supplementen
Geplaatste afbeelding
(Bron)
Small opportunities are often the beginning of great enterprises. (Demosthenes, 384 BC - 322 BC)

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

anusthesist

  anusthesist


 • >5k berichten
 • 6032 berichten
 • Moderator

Geplaatst op 07 maart 2012 - 17:10

Die muizen hebben sterke botten, maar ook allemaal een denderende ataxie :)
That which can be asserted without evidence can be dismissed without evidence.

#3

Cura

  Cura


 • >1k berichten
 • 2966 berichten
 • VIP

Geplaatst op 07 maart 2012 - 17:21

Die muizen hebben sterke botten, maar ook allemaal een denderende ataxie :)


Hahaha, maar heeft de publicatie over vitamine E deficiŽntie en ataxie betrekking tot een menselijk experiment of eveneens op muizen? Want de onderzoekers in Japan en Amerika, waar de openingspost over gaat hebben enkel op muizen getest. Wellicht kan een vitamine E tekort bij muizen niet leiden tot ataxie, en bij mensen wel...?! Maar dat zal ik voor de zekerheid nog even gaan googlen! :)

Edit: Las hier overheen:

We report a young patient with Ataxia with isolated Vit E deficiency (AVED) who responded partially to replacement of Vitamin E.


Maar een enkele patiŽnt is naar mijn bescheiden mening toch nog geen waterdicht bewijs... ;) Vraag die rest is of de muizen wel of geen ataxie zullen ondervinden n.a.v. de verminderde hoeveel vitamine E.
Small opportunities are often the beginning of great enterprises. (Demosthenes, 384 BC - 322 BC)

#4

anusthesist

  anusthesist


 • >5k berichten
 • 6032 berichten
 • Moderator

Geplaatst op 07 maart 2012 - 17:45

[quote name='Pectus' post='722827' date='7 March 2012, 17:21']Maar een enkele patiŽnt is naar mijn bescheiden mening toch nog geen waterdicht bewijs... :)[/quote]


Het was slechts een voorbeeld om aan te geven dat vitamine E deficiŽntie ataxie kan veroorzaken. Dat is namelijk alom bekend. Anders kreeg ik weer de vraag: 'huh? kan vitamine E deficientie ataxie veroorzaken?'.

Bericht bekijken
Hahaha, maar heeft de publicatie over vitamine E deficiŽntie en ataxie betrekking tot een menselijk experiment of eveneens op muizen?[/quote]

http://www.pnas.org/.../15185.full.pdf
That which can be asserted without evidence can be dismissed without evidence.

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures