Springen naar inhoud

- - - - -

Oudste organisme met skelet ontdekt


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Mako

    Mako


  • >1k berichten
  • 1146 berichten
  • VIP

Geplaatst op 10 maart 2012 - 11:58

Oudste organisme met skelet ontdekt

Geplaatste afbeelding
De resten van het organisme zijn tussen de 560 en 550 miljoen jaar oud en werden teruggevonden in het zuiden van Australië.

De paleontologen die de ontdekking deden, hebben het organisme de naam Coronacollina acula gegeven. Het is een heel verrassend exemplaar. C. acula stamt namelijk uit het Ediacarium, de periode voor het Cambrium. In het Cambrium ging leven de aarde pas rap veroveren en ontstonden de meest uiteenlopende organismen. De wetenschap dacht altijd dat in die periode ook de dieren met skeletten ontstonden. Maar C. acula laat iets anders zien. “Nu hebben we een organisme uit een periode voor het Cambrium en het heeft individuele harde lichaamsdelen,” vertelt onderzoeker Mary Droser. “Daarom is dit het oudste organisme met harde onderdelen.”

Belangrijk
De onderdelen waren heel belangrijk. Ze ondersteunden het organisme. “Ze houden het in essentie overeind. Dit is een belangrijke innovatie voor organismen.”

Geplaatste afbeelding

...

Lees hier het volledige artikel.

Bron
A word of encouragement during a failure is worth more than an hour of praise after success.
I hear, I know. I see, I remember. I do, I understand -Confucius-

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures