Springen naar inhoud

- - - - -

Mobiele communicatie tien keer sneller


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Wien Ee

    Wien Ee


  • >1k berichten
  • 3133 berichten
  • VIP

Geplaatst op 11 maart 2012 - 19:55

De vraag naar snelle draadloze netwerken is de laatste jaren sterk toegenomen. Onderzoek laat zien dat het gebruik van meerdere netwerken tegelijkertijd mobiele communicatie tien keer sneller kan maken.

Steeds meer gebruikers hebben behoefte aan snelle en betrouwbare draadloze communicatie. Door de opkomst van mobiel internet op smartphones en tablet pc’s is het wereldwijde mobiele dataverkeer in 2015 naar verwachting 26 keer zo groot als in 2010.

Promovendus Gerard Hoekstra ontwikkelde in zijn onderzoek verschillende wiskundige methoden voor het verdelen van verkeersstromen over meerdere draadloze netwerken. De resultaten zijn veelbelovend. ‘De meest effectieve verdeelmethoden verkorten de wachttijd in de netwerken zodanig dat een flinke snelheidswinst merkbaar is,’ zegt Hoekstra. ‘Het is niet simpelweg zo dat verdeling over twee netwerken de communicatie twee keer zo snel maakt: bij een wisselende netwerkbezetting kan de ervaren gebruikerssnelheid zelfs met een factor vijf tot tien toenemen.’

Deze experimentele resultaten zijn volgens Hoekstra op korte termijn in de praktijk te realiseren. ‘Tests met echte netwerken laten dezelfde snelheidswinst zien. De communicatienetwerken zijn al aanwezig: op de meeste plaatsen zijn meerdere draadloze netwerken actief van verschillende aanbieders. Het is nu een kwestie van de technologie op gelijktijdig gebruik aanpassen.’ Behalve voor snellere en robuustere mobiele communicatie zijn de resultaten ook bruikbaar voor andere doeleinden, zoals het verbeteren van de bereikbaarheid van organisaties die over zeer betrouwbare communicatie moeten beschikken en het efficiënt gebruik maken van verschillende technologieën binnen één draadloos netwerk.Bron:
CWI

Wetenschappelijke publicatie:
G.J. Hoekstra: Concurrent Access and Traffic Control Methods in Wireless Communication Networks
Heb je interesse in journalistiek? Wij zoeken versterking! Speurwerk, deel van het team, meer weten: klik.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures