Springen naar inhoud

- - - - -

Vernieuwing wetenschapsforum: nieuwe lay-out en fusie met chemieforum.nl


 • Log in om te kunnen reageren

#1

Miels

  Miels


 • >5k berichten
 • 14720 berichten
 • Beheer

Geplaatst op 13 maart 2012 - 22:28

Komende maand staat er veel te gebeuren, want Wetenschapsforum wordt vernieuwd! Binnenkort zullen er twee belangrijke veranderingen plaatsvinden waarmee we onze bezoekers beter bedienen.

De eerste grote verandering betreft de fusie met Chemieforum.nl. Chemieforum.nl is vrijwel tegelijk met Wetenschapsforum opgericht en is dè plaats op het internet om alles over chemie te bespreken. We hebben al lange tijd goede contacten en hebben besloten om onze krachten te bundelen. Onze doelstellingen zijn gelijkaardig, waarbij Chemieforum.nl natuurlijk specialistischer van aard is. Deze specialisten komen nu ook naar Wetenschapsforum. Vanzelfsprekend zorgen we ervoor dat alle topics, gebruikers etc. netjes overkomen naar Wetenschapsforum. Hierbij houden we zoveel mogelijk rekening met gebruikers die op beide forums geregistreerd zijn. Ook zullen alle links vanuit en naar Chemieforum worden doorgestuurd naar de juiste plaats op Wetenschapsforum. Er gaat dus niets verloren; al het goede blijft behouden. Het mag dan ook voor zich spreken dat dit een leuke klus wordt voor ons technisch team!

Dit leidt direct naar de tweede belangrijke verandering die op stapel staat. Wetenschapsforum in de huidige staat is een product waar we jarenlang aan hebben verbouwd. Denk maar de uitbreidingen als LaTeX, Graph, het enquêtesysteem en nog veel meer. Het werd hoog tijd om alles eens een keer samen onder te brengen in een fris jasje. Daarom hebben we in de afgelopen periode hard gewerkt om alle functionaliteiten –en meer!- in een nieuw, modern systeem te zetten. Hierdoor zal het forum er niet alleen beter uitzien, maar zal het ook meer informatie bieden en tegelijk overzichtelijker worden. Daarnaast zal de ondersteuning van tablets en mobiele apparaten aanzienlijk verbeteren.

De samenvoeging van Chemie- en Wetenschapsforum en de implementatie van het nieuwe systeem zullen gelijktijdig openbaar worden gemaakt. Om dit te verwezenlijken zullen beide fora gedurende een korte periode offline zijn. Tijdens deze downtime zal het mogelijk zijn om de technische vorderingen te volgen via ons twitterkanaal @wsfnl. Volg ons als je op de hoogte wilt blijven! Enige tijd hierna versturen we een extra nieuwsbrief die gewijd is aan dit thema. Houd dus jullie postbussen alvast in de gaten.

Never be afraid to try something new. Remember, amateurs built the ark. Professionals built the Titanic


Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Raspoetin

  Raspoetin


 • >1k berichten
 • 3514 berichten
 • VIP

Geplaatst op 13 maart 2012 - 22:40

Spannend! Ik ken Chemieforum.nl ook (ben ook daar geregistreerd), alleen helaas is mijn bezoek daar wat minder frequent geworden dan hier (wat overigens niks zegt over Chemieforum). Een klein vraagje: verbetering van de ondersteuning voor tablets en mobiele apparaten; moet ik dan denken aan Tapatalk?
I'm not suffering from insanity - I'm enjoying every minute of it!!

#3

Fred F.

  Fred F.


 • >1k berichten
 • 4168 berichten
 • Pluimdrager

Geplaatst op 13 maart 2012 - 23:11

Het viel me al langer op dat er nog maar erg weinig activiteit op chemieforum was, dus dat samenvoegen met WSF vind ik een goede zaak.

Vanzelfsprekend zorgen we ervoor dat alle topics, gebruikers etc. netjes overkomen naar Wetenschapsforum. Hierbij houden we zoveel mogelijk rekening met gebruikers die op beide forums geregistreerd zijn.

Wat betekent zoveel mogelijk rekening in de praktijk?

Net als Raspoetin ben ook ik op chemieforum geregistreerd onder dezelfde naam als hier.
Hydrogen economy is a Hype.

#4

Jorim

  Jorim


 • >5k berichten
 • 5122 berichten
 • Beheer

Geplaatst op 13 maart 2012 - 23:26

We gaan ervoor zorgen dat je na de samenvoeging je Chemieforum.nl-account en je Wetenschapsforum-account kan gaan samenvoegen. Voor jullie zal dit geen enkel probleem gaan opleveren, maar accounts met dezelfde naam behorende aan verschillende gebruikers zijn natuurlijk een ander verhaal. We gaan ons best doen om ook die situaties zo netjes mogelijk op te lossen. Zodoende de 'zoveel mogelijk rekening' in Miels zijn verhaal...

Veranderd door Jorim, 13 maart 2012 - 23:27


#5

DePurpereWolf

  DePurpereWolf


 • >5k berichten
 • 9240 berichten
 • VIP

Geplaatst op 20 maart 2012 - 10:06

Ik ben benieuwd naar de nieuw forumsoftware en het nieuwe jasje. Het werd wel weer tijd voor iets nieuws.

Ik hoop dat het aanslaat, sommigen mensen kunnen gevoelig zijn voor veranderingen... :)

#6

Hans Nennie

  Hans Nennie


 • 0 - 25 berichten
 • 3 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 08 april 2012 - 21:21

Beste wetenschapsforum en chemieforum teams ik wil julie complimenteren met het behaalde resultaat. Zeer netjes en professioneel.

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures