Springen naar inhoud

- - - - -

Besnijdenis voorkomt mogelijk prostaatkanker


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Cura

    Cura


  • >1k berichten
  • 2966 berichten
  • VIP

Geplaatst op 14 maart 2012 - 07:05

Een man die besneden is vr zijn ontmaagding, loopt minder risico op prostaatkanker, zo blijkt uit onderzoek van het Fred Hutchinson Cancer Research Center. De onderzoekers kwamen er achter dat een besnijdenis kwaadaardige infecties die kunnen leiden tot prostaatkanker, kan verhinderen.

Er werd informatie van 3.399 mannen geanalyseerd. Onder hen hadden 1.754 mannen prostaatkanker en 1.645 waren gezond. Uit de informatie bleek dat de mannen die besneden waren voordat zij aan seks deden, 15 procent minder kans liepen om prostaatkanker te krijgen. Dit in vergelijking met mannen die niet waren besneden of na hun ontmaagding pas besneden werden. Uit de data bleek ook dat besneden mannen 12 procent minder kans hadden om een minder agressieve vorm van prostaatkanker te ontwikkelen en 18 procent minder kans om een agressieve vorm van de ziekte te krijgen.

Lees hier verder...

Bron: Scientias
Wetenschappelijk artikel

De oudste bekende afbeelding van een besnijdenis een Egyptische prent (Wellcome Institute Library), dat op het jaar 2420 vr Christus gedateerd werd:
Geplaatste afbeelding
(Bron)
Small opportunities are often the beginning of great enterprises. (Demosthenes, 384 BC - 322 BC)

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures