Springen naar inhoud

- - - - -

Zoetigheid proeven niet vanzelfsprekend voor carnivoren


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Cura

    Cura


  • >1k berichten
  • 2966 berichten
  • VIP

Geplaatst op 14 maart 2012 - 07:13

Onderzoekers bestudeerden dieren zoals de zeeleeuw, de gevlekte hyena, de gestreepte linsang, de pelsrob en de fretkat. Stuk voor stuk echte vleeseters. En stuk voor stuk bleken deze dieren niet in staat om zoetigheid te proeven.

Ook onder meer de aardwolf (een soort hyena), de wasbeer, brilbeer en de rode wolf werden aan een onderzoek onderworpen. Deze soorten bestaan uit dieren die veel vlees eten, maar soms hun dieet ook wel eens met iets anders aanvullen. Deze soorten waren wel in staat om zoet te proeven.

De onderzoekers zijn verbaasd dat van de twaalf soorten die bestudeerd zijn er maar liefst zeven niet in staat zijn om zoetigheid te proeven. “We dachten dat zoetigheid proeven een bijna universeel kenmerk onder dieren was,” vertelt onderzoeker Gary Beauchamp. Dat evolutie er in zoveel soorten voor gezorgd heeft dat dat kenmerk verdween, komt als een verrassing.

Lees hier verder...

Bron: Scientias
Wetenschappelijk artikel

Geplaatste afbeelding
Small opportunities are often the beginning of great enterprises. (Demosthenes, 384 BC - 322 BC)

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures