Springen naar inhoud

- - - - -

Nieuw: vel polymeer dat spontaan 3d wordt


  • Log in om te kunnen reageren

#1

DePurpereWolf

    DePurpereWolf


  • >5k berichten
  • 9240 berichten
  • VIP

Geplaatst op 16 maart 2012 - 10:40

Nieuw: vel polymeer dat spontaan 3D wordt

Geplaatste afbeelding

Wetenschappers hebben een polymeer ontwikkeld dat door toevoeging van water en licht van een 2D-velletje in een 3D-object verandert.De onderzoekers beschrijven hun werk in het blad Science. Hun vondst in een notendop? Ze hebben een nieuwe techniek ontwikkeld om tweedimensionale vellen polymeren te printen die door water en licht toe te voegen vervolgens veranderen in 3D-vormen. Dankzij de techniek van de wetenschappers is het nu mogelijk om de totstandkoming van de 3D-vormen heel goed te controleren.

Natuur
De onderzoekers lieten zich voor hun werk inspireren door de natuur. Met name door de bladeren van planten. Planten creŽren allerlei vormen, maar wanneer ze dat doen dan buigt of groeit niet elk deel even hard. Sommige cellen zetten uit. Anderen blijven zoals ze zijn. De onderzoekers wilden ook wel zo heel specifiek kunnen bepalen welke delen van een object van vorm zouden veranderen en welke delen niet. En dat is nu gelukt.

...

Lees verder: http://www.scientias...-3d-wordt/58349

Bron: Scientias.nl

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures