Springen naar inhoud

- - - - -

Bijzondere menselijke restanten in chinese grot


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Drieske

    Drieske


  • >5k berichten
  • 10217 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 20 maart 2012 - 10:19

Bijzondere menselijke restanten in Chinese grot

‘Slechts’ 14.500 tot 11.500 jaar oud blijkt hij te zijn, de vreemde menselijke schedel die al in 1979 werd gevonden door een Chinese geoloog in een grot in Longlin, in het zuiden van China. Nu de schedel met moderne technieken uitgebreid geanalyseerd is door een internationaal team blijkt hij allerlei bijzondere eigenschappen te hebben die wijzen op een nog onbekend hoofdstuk in de menselijke evolutie.


Het team van archeologen beschrijft hun ontdekking in het vrij toegankelijke online wetenschappelijke tijdschrift PLoS ONE. In de nabijgelegen Maludong (‘rode herten’)-grot zijn menselijke overblijfselen gevonden die waarschijnlijk tot dezelfde populatie behoren.

De fossielen hebben kenmerken die typerend zijn voor moderne mensachtigen (Homo sapiens) zoals die gedurende de laatste ijstijd in Europa rondliepen, maar ook kenmerken die die doen denken aan zeer vroege mensachtigen die honderdduizenden jaren geleden in Afrika, Europa en het Midden-Oosten leefden.


Lees verder: http://www.kennislin...htige-fossielen

Bron: PLoS One
Zoek je graag naar het meest interessante wetenschapsnieuws? Wij zoeken nog een vrijwilliger voor ons nieuwspostteam.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures