Neutrino's niet te snel, wereld te traag!

Moderator: Astro

Reageer
Gebruikersavatar
Berichten: 9.240

Neutrino's niet te snel, wereld te traag!

Neutrino's niet te snel, wereld te traag!


Het nieuws dat neutrino’s sneller reisden dan het licht lijkt nu een nasleep van jewelste te krijgen. De deeltjes zouden de door Einstein opgelegde snelheidslimiet hebben doorbroken in een reis tussen de deeltjesversneller Large Hadron Collider in Zwitserland en de Italiaanse OPERA-detector. De wetenschappers geloofden zelf hun eigen resultaten niet, maar hun claim bleef lang overeind. Tot begin dit jaar, toen de kwestie ontkracht leek te worden door een losse kabel in de opstelling. De kwestie leek van tafel, maar niets blijkt minder waar.


Afbeelding

Afbeelding: © OPERA collaboration


De enorme OPERA-detector waarmee de sneller-dan-licht-neutrino’s vorige jaren werden gedetecteerd. OPERA staat voor Oscillation Project with Emulsion-tRacking Apparatus.


De wereld is te langzaam

Er bleek de afgelopen weken een groeiend aantal wetenschappers binnen en buiten het CERN te zijn dat gelooft dat de metingen van eind vorige jaar wel degelijk correct waren. Dat wil zeggen dat de neutrino’s wel degelijk met de lichtsnelheid reisden en dus niet 60 nanoseconden te snel aankwamen in Italië.


Onderzoeker Mario Rana van de CERN Council Strategy Group (CSG) legt aan de telefoon uit wat voor consequenties die conclusie heeft. “We stellen dat die neutrino’s niet te snel gingen, maar feitelijk de wereld te langzaam! Hoe bizar dat ook mag klinken.”


Rana zegt dat er door het OPERA-experiment aan het licht is gekomen dat de aarde langzaam maar zeker steeds verder uit de pas is komen te lopen met de ‘echte’ tijd van het ruimte-tijd-continuüm. “Het verschil lijkt maar minimaal, maar als we de 60 nanoseconden uit het experiment extrapoleren over de gehele leeftijd van het universum, dan blijkt dat wij inmiddels een hele aardse dag achterlopen.”


....


Lees verder: http://feedproxy.google.com/~r/kennislink-...st-maar-wanneer


Bron: Kennislink

Gebruikersavatar
Berichten: 4.220

Re: Neutrino's niet te snel, wereld te traag!

Afbeelding
Of course, the theory of relativity only works if you're going west.

-Calvin-

Gebruikersavatar
Moderator
Berichten: 8.166

Re: Neutrino's niet te snel, wereld te traag!

Ik vind dat we nog even geduld moeten hebben, totdat het negatieve tijdsverschil met de echte ruimtetijd zo groot is dat we Pasen en Pinksteren op een dag kunnen laten vallen. :)

Gebruikersavatar
Berichten: 5.609

Re: Neutrino's niet te snel, wereld te traag!

Dus als ik het originele artikel goed lees, dan moeten we daarvoor corrigeren. We moeten een negatieve schrikkeldag nemen om op gelijke voet te komen met de ruimtetijd. Ze stellen voor om als schrikkeldag zondag 1 april nemen. Als schrikkeldag, 1 april. Schrikkeldag. 1 april. 1 april.


Afbeelding
What it all comes down to, is that I haven't got it all figured out just yet

And I've got one hand in my pocket and the other one is giving the peace sign

-Alanis Morisette-

Gebruikersavatar
Berichten: 74

Re: Neutrino's niet te snel, wereld te traag!

Vond het al een vreemde en overhaaste conclusie, tot ik inderdaad de datum zag...


Nice try though!
"Alles is simpel"

Reageer