Springen naar inhoud

Magnetische krachten in en rond de tokamak


  • Log in om te kunnen reageren

#1

De Onderzoekers

    De Onderzoekers


  • 0 - 25 berichten
  • 1 berichten
  • Gebruiker

Geplaatst op 28 maart 2012 - 19:59

Hallo,

wij zijn 2 studenten uit het 5e middelbaar in de richting wetenschappen-wiskunde. Als opdracht voor een groot project moeten wij de werking van een apparaat dat met magnetisme te maken heeft uitleggen. Het is niet de bedoeling dat wij hier vragen om alles uit te leggen, wij hebben enkel wat vragen waar we nog mee zitten én waar geen respons op komt vanuit het ITER-project.

wij hebben als onderwerp de kernfusiecentrale, specifieker de tokamak. In ons onderzoek kwamen we 2 termen tegen, toroïdale en ploïdale velden. Om te voorkomen dat het hete plasma de rand van de tokamak raakt moet het gevangen gehouden worden in een magnetisch veld. De twee velden samen vormen een spiraalvormig magnetisch veld waardoor het plasma rond zichzelf én rond de kern van de tokamak draait.

We zitten enkel nog met de vragen: wat zijn deze twee velden, door wat worden ze veroorzaakt en welke kracht oefenen zij uit op het plasma (dat bestaat uit positieve kernen en negatieve elektronen)?

Van wat we gelezen hebben is het toroïdaal veld horizontaal en wordt het gegenereerd door de kern die als doorstroomde geleider dient en wordt het poloïdaal veld opgewekt door de transformatoren aan de buiten kant. Wat is dan de functie van de toroïsche magneten die kransgewijs omheen de tokamak staan? Zijn dit trouwens supergeleiders die onder stroom worden gezet of permanente magneten?

Vanuit ITER krijgen we helaas geen respons,
ik hoop dat jullie ons verder kunnen helpen.

Alvast bedankt voor jullie tijd!

B & C

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures