Springen naar inhoud

Waarom dieren geen Hart en Vaatziekten krijgen


 • Log in om te kunnen reageren

#1

Mrtn

  Mrtn


 • >1k berichten
 • 4220 berichten
 • VIP

Geplaatst op 22 oktober 2005 - 20:22

Hoe het komt dat dieren (excl. de mens) geen hart- en vaatziekten ontwikkelen?
..ik heb nog nooit een walvis met een twix gezien of een leeuw die een bak patat staat te frituren

Het is een beetje kort door de bocht om het eetpatroon van walvissen en mensen te vergelijken, gezien de middelen die beide soorten tot hun beschikking hebben om aan voedsel te komen. Laat staan te concluderen dat het om alleen vitamines gaat.
Of course, the theory of relativity only works if you're going west.
-Calvin-

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2


 • Gast

Geplaatst op 24 oktober 2005 - 19:35

Volgens mij is hier de titel wat van een geadviseerd boek gewist.

Maar ik zal het nu proberen uit te leggen waardoor hart- en vaatziekten ontstaat.
Weet je de meeste zoogdieren kunnen zelf naar behoefte vitamine C aanmaken. Een ijsbeer bv heeft tijdens de winterslaap 20 mmol cholesterol in zijn bloed. Omdat deze beer tijdens deze winter geen voedsel tot zich neemt en daardoor ook zelf geen vitamine C aanmaakt stijgt zijn cholesterolgehalte. Door dit voedselgebrek ontstaan beschadigde bloedaderen (meestal hartstreek), daarop produceerd de lever cholesterol. Met dit aangemaakte cholesterol wil deze beer zijn bloedvaten aan de binnenkant repareren doordat hij gebrek vitamine C heeft gekregen. Na de winterslaap zakt dit cholesterol omdat deze beer zoveel vitamine C (wel 15 gram) aanmaakt en binnenkrijgt uit voedsel dat deze beer met collageen en bindweefsel zijn bloedvaten stabiel worden en verbeteren zodat de lever vanzelf minder cholesterol aanmaakt. Dit proces gaat dus jaar in en jaar uit zonder dat beren een hartinfarct krijgen.
Wij mensen blijven voedsel eten waar te weinig vitamines in zitten.
Het lichaam (lever) blijft maar cholesterol aanmaken en repareren (plakken) totdat een hartinfarct dan wel door dichtgeslipte aderen hogebloeddruk ontstaat.
Hart- en vaatziekten zijn daardoor alleen te genezen met veel hooggedoseerde vitamines met vooral veel vitamine C en niet door (kanker verwekkende) cholesterolverlagers of vetarm eten.

Bron: www.drrath.com

#3

Dalton

  Dalton


 • >250 berichten
 • 808 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 25 oktober 2005 - 15:07

Onzin!
Als deze conclusie enige vorm van waarheid zou bevatten dan was het alang een revolutie in het vasculaire onderzoek geweest. En geloof me, dat is niet zo.

Dieren ontwikkelen wel degelijk hart en vaat ziekten.
Muizen en katten zijn erg populair bij vasculair onderzoek.
Alleen als een dier dood gaat wordt bijna nooit onderzocht waarom die dood is gegaan. Verder neemt de kans op hart en vaatziektes heel erg toe met leeftijd. De mens leeft nou eenmaal wat langer dan de meeste (carnivoren) zoogdieren. En het is een welvaarts ziekte, hebben dieren ook niet veel last van.

Verder krijgen mensen met een gevarieerd dieet meer dan genoeg vitamine C binnen.
De belangrijkste oorzaak van hart en vaat ziektes is de verhouding tussen HDL en LDL cholesterol.
LDL zorgt voor verstoppingen in de bloedbaan bij hoge concentraties
HDL is goed cholesterol en werkt als een stofzuiger die deze verstopping leeg zuigt.

LDL wordt verhoogt bij iname van teveel dierlijk vet (en nog meer dingen zoals roken)
HDL wordt verhoogt bij iname van meervoudig verzadigde vetten (vis en noten) en door sporten en een beetje door alcohol.

#4

Mrtn

  Mrtn


 • >1k berichten
 • 4220 berichten
 • VIP

Geplaatst op 25 oktober 2005 - 17:09

Dit is door een moderator (niet geheel onterecht) afgesplitst van dit topic. Een reactie van mij op wat een 'gast' daar schreef, dus vandaar dat de 'topicstart' geen echte vraagstelling bevat.
Of course, the theory of relativity only works if you're going west.
-Calvin-

#5


 • Gast

Geplaatst op 25 oktober 2005 - 20:15

Het is anders dan wat door diversen geschreven is.

Tijdens een vasculair onderzoek worden de beschikbare dieren als muizen etc. zo bewerkt dat deze geen vitamine C meer aan kunnen maken. Dus uw stelling met vasculair onderzoek gebeurt niet zoals u hier schrijft.
Vasculair onderzoek met cavias en apen en een bepaald vleermuizen soort worden niet bewerkt deze kunnen geen vitamine C aanmaken.
Deze dieren die geen vitamine C kunnen aanmaken ontwikkelen dezelfde bloedvaat ziekten als mensen bij de zelfde voeding als mensen.
Uw bewering dat dieren wel hart- en vaatziekten krijgen op een uitzondering na is niet waar en kloppen niet met de werkelijkheid. Wat dr.rath in zijn boeken schrijft over hart-en vaatziekten bij dieren is waar, dat is mij bevestigt door een gepensioneerde dieren arts. Deze dierenarts heeft vele jaren praktijkervaring gehad en werkte later bij een slachthuis waar hij de bloedaderen van geslachtedieren ook zag. Deze dierenarts vertelde mij dat de meeste dieren aan infecties sterven. Bij huisdieren bv honden komen nogaleens buikkankergezwellen voor en bij koeien nogal eens maagkanker. Maar hij bevestigte dus mijn gezegde over hart- en bloedvaten. Ik heb ook diverse bewijzen tot mijn beschikking.
Mijn bron is dr.rath harts- en vaatspecialist met o.a. een baanbrekende lezing aan de Universiteit van Stanford over vitamine C in ververband met hart- en vaatziekten en scheurbuik.
De bewijzen wat al niet te genezen is met vitamine C wordt geen gebruik van gemaakt, domweg omdat aan reguliere medicijnen veel meer te verdienen is, omdat deze gepatenteerd zijn en vitamines niet.

Vindt u mijn stelling niet genoeg onderbouwd dan vraag ik de 'directie ' om toestemming diverse bewijzen incl. deze lezing hier op dit forum te mogen copieeren vrij van nadelige maatregelen.

#6

Wouter_Masselink

  Wouter_Masselink


 • >5k berichten
 • 8409 berichten
 • VIP

Geplaatst op 26 oktober 2005 - 08:31

Ik weet niet wie je met ' de directie ' bedoeld? Als je het beheer en moderators bedoeld:

We zien liever niet dat er enorme lappen tekst worden gecopieerd. Echter wanneer een stuk copieerd van een andere site dan is men altijd verplicht een (en het is ook netter; netiquette) link van de bron te geven.

Zolang men een bron plaatst hoeft dit geen nadelige gevolgen te hebben.

Aangezien we het hier niet over een 'medicijn' hebben tegen hart en vaatziekten kan je daarvoor beter een nieuw topic openen. in theorie-ontwikkeling of biologie
"Meep meep meep." Beaker

#7

The Don

  The Don


 • >1k berichten
 • 1259 berichten
 • VIP

Geplaatst op 26 oktober 2005 - 08:49

Bron: www.drrath.com


Beste Gast,

Dr. Rath is een bekende kwakzalver (wat ik overigens al vaker vermeld heb aan Gast). Zijn methodes zijn onbewezen en zijn methodiek is op zijn zachtst gezegd onwetenschappelijk van aard. Naast Dr. Moerman, die ook regelmatig aangehaald wordt door Gast, valt Dr. Rath onder de noemer "notoir genezer" wat ook wel een kwakzalver genoemd wordt.
Op dit forum is geen plaats voor dit soort onwetenschappelijkheden en verdere promotie van dit soort alternatief "genezers" zal niet worden getolereerd.
Zonder enige bronvermeling (en nee de link naar drrath.com, is geen geldige bronverwijzing) zal geen discussie mogelijk zijn en zal de discussie dus ook niet plaatsvinden op dit forum.
Filosofie is een spel, de wetenschap is de scheidsrechter.

#8

wim600008149

  wim600008149


 • >250 berichten
 • 575 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 26 oktober 2005 - 19:28

Hoe het komt dat dieren (excl. de mens) geen hart- en vaatziekten ontwikkelen?


Mrtn,

Bij Duitse Doggen bijvoorbeeld zijn hart- en vaatziekten
doodsoorzaak nummer 1. Mijn Duitse Dog is in augustus 5 jaar oud
geworden en hij ziet er nog steeds gezond uit, maar toch word ik,
gezien de gemiddelde leeftijd van deze beesten, elke dag een beetje
banger. :roll:

#9


 • Gast

Geplaatst op 26 oktober 2005 - 20:35

Geloof maar wat jullie schrijven, helaas moet ik u zeggen dat je er niet veel van af weet of begrijpt van hooggedoseerde vitamines.
Dat de reguliere geneeskunde dit niet wil inzien is begrijpelijk.

Als jullie drs. Moerman en dr.Rath kwakzalvers vinden en liever geen bewijzen willen zien, omdat het besluit wat ik ook schrijf al vast staat dan heeft het voor mij geen zin meer.

Weet u dat dr.rath gelijk heeft gekregen met zijn beweringen (genezen met hooggedoseerde vitamines) van het grootste onderzoek instituut van USA. En jullie noemen hem kwakzalver.

Weet u dat in de Duitse dagbladen nu staat dat ''hooggedoseerd vitamine C kankercellen dood'' en daarbij kanker geneest. Dat noemen jullie kwakzalver berichten.

Weten jullie wel waarom teveel cholesterol in het bloed zit.
En jullie willen het beter weten dan een dierenarts.

Laat ik jullie dan maar welterusten toewensen en hopen bij het ontwaken toch maar eens beter na te denken wat u schrijft.

#10

Cassanne

  Cassanne


 • >1k berichten
 • 1349 berichten
 • VIP

Geplaatst op 26 oktober 2005 - 21:06

'Een dierenarts' is helaas ook geen geldige bronvermelding. Voorzover ik weet kan het net zo goed een acupuntuur-dierenarts zijn oid.

En je zegt net zelf dat dieren regelmatig aan kanker doodgaan, dus iets klopt er niet aan je redenering.

Ik kan daarnaast ook geen reden bedenken waarom de farmaceutische industrie zich de kans zou laten ontgaan om massaal vit. C preparaten te gaan verkopen.
Give a man a fire, and he's warm for a day. Set him on fire, and he's warm for the rest of his life!

#11

Elmo

  Elmo


 • >1k berichten
 • 3437 berichten
 • VIP

Geplaatst op 27 oktober 2005 - 06:47

Weet u dat dr.rath gelijk heeft gekregen met zijn beweringen (genezen met hooggedoseerde vitamines) van het grootste onderzoek instituut van USA. En jullie noemen hem kwakzalver.


Bewijs maar dat in wetenschappelijke (peer reviewed) tijdschriften de conclusie getrokken wordt dat hooggedoseerde vitamines statistisch gezien een beter effect hebben dan het placebo-effect...
Never underestimate the predictability of stupidity...

#12

The Don

  The Don


 • >1k berichten
 • 1259 berichten
 • VIP

Geplaatst op 27 oktober 2005 - 09:41

Geloof maar wat jullie schrijven, helaas moet ik u zeggen dat je er niet veel van af weet of begrijpt van hooggedoseerde vitamines.
Dat de reguliere geneeskunde dit niet wil inzien is begrijpelijk.

Als jullie drs. Moerman en dr.Rath kwakzalvers vinden en liever geen bewijzen willen zien, omdat het besluit wat ik ook schrijf al vast staat dan heeft het voor mij geen zin meer.

Weet u dat dr.rath gelijk heeft gekregen met zijn beweringen (genezen met hooggedoseerde vitamines) van het grootste onderzoek instituut van USA. En jullie noemen hem kwakzalver.

Weet u dat in de Duitse dagbladen nu staat dat ''hooggedoseerd vitamine C kankercellen dood'' en daarbij kanker geneest. Dat noemen jullie kwakzalver berichten.


Duitse dagbladen zijn natuurlijk geen geldige bron en ja ik blijf het kwakzalver berichten noemen omdat dit voor de meeste lezers van dit forum overduidelijk is.

Weten jullie wel waarom teveel cholesterol in het bloed zit.
En jullie willen het beter weten dan een dierenarts.

Laat ik jullie dan maar welterusten toewensen en hopen bij het ontwaken toch maar eens beter na te denken wat u schrijft.


Zonder bronvermelding kun je blijven roepen maar niemand zal je serieus nemen.
Filosofie is een spel, de wetenschap is de scheidsrechter.

#13

Dalton

  Dalton


 • >250 berichten
 • 808 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 27 oktober 2005 - 11:05

Ik snap ook niet waarom het ontkend zou worden als het echt waar is.

De meeste onderzoekers kan het weinig schelen of de farmaceutische wereld er wat aan verdiend. Die doen onderzoek om te publiceren en om de mensheid verder te helpen (nobel, maar waar :wink: ).

#14


 • Gast

Geplaatst op 27 oktober 2005 - 20:30

Mag ik berichten copieeren waar in staat dat cholesterol kankerverwekkend zijn of niet !!!!
Als dat niet mag en U blijft DE BAAS spelen wat ik wel en niet mag schrijven dan laat het maar.

Dan zeg ik U nu al toe, dat dit een forum is zonder waarde!!!

Ik stop dan ook gelijk met de onzin van de reguliere geneeskunde te lezen en miljoenen mensen onnodig te laten sterven die heel eenvoudig met voedingsmiddelen te genezen zijn.

#15

wim600008149

  wim600008149


 • >250 berichten
 • 575 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 27 oktober 2005 - 20:37

Weet u dat in de Duitse dagbladen nu staat dat ''hooggedoseerd vitamine C kankercellen dood'' en daarbij kanker geneest...


Beste gast, zijn dat bladen zoals er (ik denk in een post van jou) in het
topic over de onstekingremmers over wordt gesproken, met name onder
andere "Der Spiegel"... ?

Kan je ons een paar van die bladen citeren, want "Der Spiegel" althans
kan je moeilijk als serieuze betrouwbare wetenschappelijke bron gaan
beschouwen.

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures