Springen naar inhoud

ontharden


 • Log in om te kunnen reageren

#1

stipke

  stipke


 • 0 - 25 berichten
 • 10 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 25 oktober 2005 - 15:46

hoi,


Weet iemand waarom men leidingwater eerst moet verzachten (hardheid) voor het door een omgekeerde osmose mag gaan voor productie van laag geleidend water? Zijn de ionen (Mg en Ca ) schadelijk voor het membraan of vervuilen zij te snel door hun grote aanwezigheid in het leidingwater.

mvg

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Jan van de Velde

  Jan van de Velde


 • >5k berichten
 • 46451 berichten
 • Moderator

Geplaatst op 25 oktober 2005 - 16:11

Nabij het membraan wordt water uit de oplossing 'geperst'. In de laminaire stromingslaag nabij het membraan loopt de concentratie aan ionen fors op. Zijn er ionen aanwezig die een geringe oplosbaarheid hebben, dan is neerslag niet denkbeeldig. In het geval wat jij noemt zal 'kalkaanslag' vooral bestaand uit calcium- en magnesiumcarbonaten.

Het rendement van het systeem -wateropbrengst voor de gespendeerde (pomp)energie, kwantiteit effluent per kWh- loopt fors terug. Verder kunnen gevormde kristallen of losslaande scherfjes kalkaanslag de membranen beschadigen, waardoor er behalve (hoofdzakelijk) water ook grotere moleculen of ionen door kunnen gaan lekken, en de kwaliteit van je effluent dus sterk terugloopt.
ALS WIJ JE GEHOLPEN HEBBEN....
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures