Springen naar inhoud

persoonlijk probleem


 • Dit onderwerp is gesloten Dit onderwerp is gesloten

#1

Hacker

  Hacker


 • 0 - 25 berichten
 • 17 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 27 oktober 2005 - 16:00

goeie dag mensen, ik heb een vakkundig advies nodig. Als dit eigenlijk niet de bedoeling van dit forum is, zeg dat dan ook, dan weet ik dat.

Ik rook nu al een tijdje marijuana ( zo'n 7 jaar ) en ben 20 jaar. Ik blowde soms wel 30 euro wiet per dag en af en toe een paar dagen niet niet (omdat het geld op was... ), maar nooit ermee gestopt. In die dagen dat ik geen wiet rookte, had ik de eerste paar dagen flinke afkick verschijnselen en daarna werd het weer een beetje rustig in mn hoofd. Deze maand is het me redelijk gelukt er vanaf te blijven, maar ik blijf nog steeds ( vaak op mn werk ) opvliegerig en ben zeer ongeduldig( mn geheugen is gelukkig wel weer beter). Soms heb ik wel momenten dat het wel goed gaat, maar als er achter elkaar mis gaat ( of ik zit me weer in een dip te denken ) vliegt het eruit.
Wat kun je het beste doen in mijn situatie ( tot tien tellen?) want ik weet het ff niet meer. Is het eigenlijk gewoon een karakter eigenschap of het gevolg van al die wiet. Hebben jullie ook wel eens een opvlieger en wat doe je dan? Is het afhankelijk van meerdere factoren? Als ik knetter stoned ben dan is er nix moeilijks aan eigenlijk.

Als jullie een goeie raad voor me hebben, graag. Dan ben ik jullie zeer dankbaar.
Een dag niet gebrandt is een dag niet geleeft

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

GJ_

  GJ_


 • >250 berichten
 • 802 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 27 oktober 2005 - 16:19

Ik herken d'r niks in. En ik gebruik toch al 27 jaar wiet. Daar moet ik wel gelijk bij zeggen dat ik veel minder gebruik dan jij en gedurende hele periodes van soms wel 6 maanden helemaal niets.

Ik ken tamelijk veel straffe wietgebruikers maar ik ken maar 1 geval van iemand die ook daadwerkelijk een soort van verslavings- en afkickverschijnselen vertoonde.

Ik denk dat het nooit onverstandig is om eens gedurende langere tijd gewoon niks te gebruiken. En kijk dan eens hoe het met je gaat. Van daaruit ben je ook in de positie om te bepalen of je gebruik bij jou verslaving tot gevolg heeft (gehad) en of je dat eigenlijk wel wilt. En je kunt van daaruit ook bepalen of het misschien gewenst is om je gebruik niet meer zulke grootse vormen aan te laten nemen als het was of dat het misschien verstandiger is om minder of helemaal niet meer te gebruiken.

Als je in staat denkt te zijn "normaal" te gebruiken: OK, maar als het de spuigaten uitloopt zou ik gewoon helemaal ermee kappen.

#3


 • Gast

Geplaatst op 27 oktober 2005 - 16:20

Ik heb ook een periode behoorlijk geblowd, eerder 30 euro per week dan per dag, maar goed. Ik had werk en kon daar nog wel goed functioneren gelukkig. Vele malen heb ik wel besloten er mee op te houden, maar elke keer toch nog maar even langs de shop.
Mijn succesvolle oplossing: Verhuis naar het buitenland! Ik blow nu 6 maand niet meer en heb geen problemen gehad. Wel rook ik nu sigaretten, maar houdt dat beperkt tot 3 per dag maximaal. Uiteindelijk moet ik daar ook vanaf natuurlijk.

Wat betreft opvliegers. Ik heb daar nooit problemen mee gehad, maar ik kan me heel goed voorstellen dat je nuchter daar veel eerder last van hebt. Mijn idee is toch vooral tel tot tien en beheers je. Probeer te reageren als op de momenten dat je wel stoned bent. Dat is voor je omgeving ook prettiger. Die schrikken misschien wel van zo'n opvlieger.

#4


 • Gast

Geplaatst op 27 oktober 2005 - 16:40

Beste Hacker,

Ik kan je alleen maar het advies geven dat je zelf ook wel kunt bedenken: helemaal kappen ermee! Je moet gewoon zorgen dat je weer de baas wordt over jezelf: niet af en toe, maar altijd.

Ik besef terdege dat dat makkelijker gezegd dan gedaan is, en dat het heel moeilijk, om niet te zeggen onmogelijk, is om dat alleen voor elkaar te krijgen. Daarom: ga eens praten met je huisarts, en laat je eventueel doorverwijzen naar mensen die je met dit soort problemen kunnen helpen.

Ik heb vroeger veel gerookt, maar ben er op een gegeven moment (op mijn 28ste) van de ene op de andere dag mee gestopt. Dat was een zeer verstandige beslissing.

Twintig jaar later en vier jaar geleden (ik was toen dus 48 ) ben ik ook van de ene op de andere dag gestopt met drinken, want ook dat deed ik (te) veel. Ook dat was een zeer verstandige beslissing.

Als je niet rookt en niet drinkt, voel je je veel lekkerder en heb je veel meer energie. Ik hoop dat jij dat ook nog eens mag ervaren.

#5

Sylvester

  Sylvester


 • >100 berichten
 • 151 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 28 oktober 2005 - 13:15

Ik ben ruim een jaar geleden behoorlijk depressief geweest. Toen kreeg ik antidepressiva. Om daar weer van af te komen, kreeg ik een kalmerend middel (diazepam). Ik werd daar zo high van als een papegaai. Ik had helemaal geen opvliegers meer. Nu gebruik ik al een poos niks meer, maar ik verlang soms nog wel naar een pammetje... :roll:

Ik heb zelf geen ervaring met wiet, maar volgens m'n vriendin heeft softdrugs (hoort cocaïne daar nog bij?) hetzelfde effect als sedatives.
Het genie woont slechts één verdieping hoger dan de waanzin (Schopenhauer).

#6

Veertje

  Veertje


 • >5k berichten
 • 6713 berichten
 • VIP

Geplaatst op 28 oktober 2005 - 13:35

Beste Hacker,

Het is inderdaad niet de bedoeling van dit forum om dit soort problemen te bespreken. In de bijsluiter van het forum Psychologie&Sociologie (P&S bijsluiter ) staan de redenen daarvoor en hebben we een tweetal links staan van sites waar je wellicht beter terecht kunt. Of misschien kun je hier wel terecht: http://www.patienten...ntroductie.html

Succes!

-slotje-
I am not young enough to know everything - Oscar Wilde

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures