Springen naar inhoud

Eiwit blokkeert hiv-besmetting


 • Log in om te kunnen reageren

#1

Elbert

  Elbert


 • Functie: Grafisch onderhoud
 • 778 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 26 februari 2004 - 15:57

Misschien niet zo'n hele grote doorbraak als men denkt maar ze zijn toch behoorlijk goed op de goede weg.

Amerikaanse onderzoekers hebben ontdekt waarom sommige apen immuun zijn voor hiv-besmetting. En bepaald eiwit, genaamd TRIM5-alfa, blijkt ervoor verantwoordelijk te zijn, zo schrijven ze deze week in Nature.
Lees meer


Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

biochemiefreak

  biochemiefreak


 • >1k berichten
 • 2330 berichten
 • VIP

Geplaatst op 27 februari 2004 - 12:29

Het virus kan zich binden aan de receptor CD4 en die bevinden zich op Th cellen en andere belangrijke immunologische cellen. Geplaatste afbeelding Waarschijnlijk is dit eiwit een blokker op de CD4 receptor van de cellen in een aap. Want voor een infectie met Aids moet het virus natuurlijk wel in een cel komen en hiervoor moeten ze een verbinding aangaan met een CD4 receptor op een cel. Sommige mensen hebben van nature een eiwit op die receptor waardoor het HIV niet kan binden (dus er is een kans dat sommige mensen niet ziek worden maar is uiterst klein) en kunnen zodoende geen Aids oplopen.

Het is natuurlijk een kunst om dit tegen te gaan en dat is natuurlijk zeer moeilijk maar je moet ergens beginnen en je moet eerst weten hoe het werkt en dan is natuurlijk dit onderzoek van groot belang, dus zeer belangrijk!!!! Geplaatste afbeelding

MvG Ron 8-)

PS: dit valt volgens mij onder immunologie :D

[Mod edit] bedankt voor je p.s. ik heb hem verplaatst had hem eerst hier neergezet omdat het in het nieuws was zeg maar, maar kan nu wel verplaatst worden naar immunologie [/mod edit]

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures