Springen naar inhoud

Fusie HBO chemie Delft en Leiden


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Jantine_CF

    Jantine_CF


  • Chemieforum.nl erelid
  • 485 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 08 november 2004 - 16:17

Fusieplannen chemieopleidingen Delft en Leiden

Chemieopleidingen Delft en Leiden gaan fuseren. Dat kopt de Delftse universiteitkrant Delta. Volgens de krant moet er binnen drie jaar een officieel gemeenschappelijk curriculum zijn ontstaan.

Volgens de opleidingsdirecteur van scheikunde in Leiden, prof.dr. J. Brouwer, is het plan heel serieus, maar is de uitwerking nog niet definitief. "Er is nog niet besloten om te fuseren."Hij denkt dat het plan veel keuzemogelijkheden voor studenten biedt. "De opleidingen in Delft en Leiden zijn complementair, ze vullen elkaar goed aan."

Er zijn niet alleen maar ideële redenen voor het plan. Ook de neergaande tendens in het aantal studenten is een drijfveer. Het streefgetal van de opleidingen is 50, terwijl er dit jaar zich slechts 33 studenten hebben gemeld in Leiden. Volgens Brouwer zijn "alleen afgelopen jaar de studentenaantallen toegenomen." Dit is voor het eerst sinds tien jaar.

Het bericht in Delta wekt sterk de suggestie dat de fusie al rond is. Het blad citeert decaan Karel Luyben van de faculteit Technische Natuurwetenschappen in Delft. Volgens hem verandert er juridisch volgend jaar nog niks aan de situatie, maar moet er nog gewacht worden op de goedkeuring van het ministerie. Dat laat volgens Luyben waarschijnlijk nog drie jaar op zich wachten.

Het Chemisch2Weekblad vroeg Luyben om een reactie. "Het is inderdaad nog een plan. Eerst moeten er nog meerdere instanties zich erover buigen."Wordt vervolgd…


Bron: TU Delta, 4 november 2004

;)

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures