Springen naar inhoud

Het bedrog van Harun Yahya (?)


 • Dit onderwerp is gesloten Dit onderwerp is gesloten

#1

Chriis

  Chriis


 • >250 berichten
 • 664 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 31 oktober 2005 - 19:31

Het bedrog van Harun Yahya(?)
~Harun Yahya an invitation to the truth~

Ik heb het over Harun Yahya (Adnan Oktar), deze: www.harunyahya.com , een figuur die met allerlei pseudo-wetenschappelijke boekjes de mens (ook het kind) probeert te brainwashen, de wetenschap te ridiculiseren, en Allah/God te promoten.

Harun Yahya dringt ons forum vooral binnen via het koran=wetenschap en Evolutie topic.
HY is namelijk verantwoordelijk voor de volgende boeken (en vele andere):
- [Scientific] MIRACLES OF THE QUR'AN
Van zwarte gaten via de relativiteitstheorie en embryologie naar quantum mechanica en meer.
- The Evolution Deceit
Recent developments in science completely disprove the theory of evolution. The only reason Darwinism is still foisted on people by means of a worldwide propaganda campaign lies in the ideological aspects of the theory. This book clarifies the scientific collapse of the theory of evolution for the lay man. It reveals the frauds and distortions committed by evolutionists to "prove" evolution. Anyone who wants to learn about the origin of living things, including mankind, needs to read this book.
Deze zijn online te lezen.

De methode van HY lijkt te zijn de mens te overspoelen met allerlei boekjes, zo zijn er o.a. de categoriën:
Refutation of Atheism
Refutation of Darwinism
Design in Nature
...
Design in the Universe
Miracles of the Qur’an
Qur'an and Archaeology
The Myth Called Matter
...

Met als einddoel de mens te bekeren.

Hierbij maakt HY gebruik van allerlei smerige trucjes, vind ik.
Een aantal kritieken op Harun Yahya zijn te vinden op: www.freethinker.nlWat vinden wij hiervan??

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Erik

  Erik


 • >250 berichten
 • 300 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 31 oktober 2005 - 20:25

Wat vinden wij hiervan??


Dit vind ik er van:

een figuur die met allerlei pseudo-wetenschappelijke boekjes de mens (ook het kind) probeert te brainwashen, de wetenschap te ridiculiseren, en Allah/God te promoten.


Zielig en gevaarlijk!
The most exciting phrase to hear in science, the one that heralds new discoveries,
is not "Eureka!" (I've found it!),
but "That's funny..."

Isaac Asimov

#3


 • Gast

Geplaatst op 31 oktober 2005 - 20:52

Schrik voor Harun Yahya? :roll:

Waarom?

Als de evolutietheorie zo overtuigend is/was, waarom zijn jullie dan bang? Of zitten er toch gaten in de theorie?

Als iemand de boeken van Harun Yahya overtuigender vindt dan de boeken van de evolutietheorie, dan kunnen jullie hem toch niet verplichten? DEMOCRATIE. Of is de evolutietheorie toch een dogma? :P

#4

Jan van de Velde

  Jan van de Velde


 • >5k berichten
 • 46346 berichten
 • Moderator

Geplaatst op 31 oktober 2005 - 21:40

Ik heb zo es over wat sites gesurfd, en kom tot de voorlopige conclusie dat Harun Yahya niet beter of slechter is dan de gemiddelde Amerikaanse TV-dominee. Zolang hij probeert gaten te schieten in de evolutietheorie, best. En als de discussie er een van welles-nietes wordt, dan doe je toch wat alle verstandige kindertjes doen, en hou je er mee op??
ALS WIJ JE GEHOLPEN HEBBEN....
help ons dan eiwitten vouwen, en help mee ziekten als kanker en zo te bestrijden in de vrije tijd van je chip...
http://www.wetenscha...showtopic=59270

#5

DePurpereWolf

  DePurpereWolf


 • >5k berichten
 • 9240 berichten
 • VIP

Geplaatst op 31 oktober 2005 - 23:05

Ik weet niet of het de bedoeling is om freethinker.nl aan te prijzen, maar omdat je die referentie hebt genoemd ga ik er toch maar op in.

freethinker.nl is toch een site met een agenda dat als doel heeft alles met religie te ontkrachten. Nou ben ik daar helemaal niet tegen, maar gaan deze mensen er vanuit dat geloof niets anders is dan het niet geloven in reden en wetenschap:

Vrijdenkers zijn overtuigd dat religieuze aanspraken de test van de rede niet hebben kunnen weerstaan. Niet alleen is er niets te winnen bij het geloven van onwaarheid, Maar er is alles te verliezen wanneer we het onmisbare werktuig van de rede offeren op het altaar van het bijgeloof.


Is de ene bron bezig om wetenschap ondergeschikt aan geloof te maken.

Is het andere bezig geloof ondergeschikt aan wetenschap te maken.

Ik weet dat het offtopic is, daarom gaan we nu weer ontopic.

Het vervelende van dit soort mensen is dat er mensen zijn die de tekst lezen en niet tot 1,2,3 tellen. Vervolgens komen ze hier op dit forum stellen hun stelling die een gebruiker als ik al 100 keer heeft gehoort, en verwacht dat ik meteen op dezelfde lijn als hij/zij zit.

Leugens worden nou eenmaal verteld door de waarheid te verdraaien. De fundamenten van deze schrijvers zit in de domheid van de lezer.

#6

Chriis

  Chriis


 • >250 berichten
 • 664 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 31 oktober 2005 - 23:36

Ik weet niet of het de bedoeling is om freethinker.nl aan te prijzen, maar omdat je die referentie hebt genoemd ga ik er toch maar op in.  

freethinker.nl is toch een site met een agenda dat als doel heeft alles met religie te ontkrachten. Nou ben ik daar helemaal niet tegen, maar gaan deze mensen er vanuit dat geloof niets anders is dan het niet geloven in reden en wetenschap...

Het was alleen mijn bedoeling naar de kritieken op Harun Yahya te verwijzen, die op freethinker.nl staan. Wat die site verder uitdraagd laten we maar buiten deze discussie.

#7

Roland Ronceval

  Roland Ronceval


 • >250 berichten
 • 756 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 01 november 2005 - 00:32

Het bedrog van Harun Yahya(?)
...

Naar aanleiding van een eerdere post over de denksnelheid van die man was ik al die snelle verbindingen in m'n hoofd aan 't breken over z'n naam. Sprong me die toch niet te binnen zeker! Bedankt dus, Chriis, voor het zo snel doen nederdalen van des menschen wijsheid, en zijn naam weer te geven. Het heeft geen lichtjaar geduurd. :roll:

Wij moeten Harun Yahya dankbaar zijn dat hij het "denken" van zijn ideologische medestanders zo in het "licht" stelt.

Toemaatje
Harun is het Arabisch voor Aaron, een joods profeet, en Yahya, is, jaja, niemand minder dan Joannes de Doper. Zo maakt men zich een oudere cultuur eigen, zonder dat het cultuureigen wordt aangetast?Z'n echte naam doet eerder Turks aan, alsof Kemal de Aartsturk hem zou gegeven hebben.
Point n'est besoin d'espérer pour entreprendre
Ni de réussir pour persévérer
(Guillaume le Taciturne)

#8

Roland Ronceval

  Roland Ronceval


 • >250 berichten
 • 756 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 01 november 2005 - 00:43

...Leugens worden nou eenmaal verteld door de waarheid te verdraaien. De fundamenten van deze schrijvers zit in de domheid van de lezer.

Ita est. Ook al geven sommigen de voorkeur aan amien omdat ze het waarlijk niet anders beamen kunnen.
Point n'est besoin d'espérer pour entreprendre
Ni de réussir pour persévérer
(Guillaume le Taciturne)

#9

Chriis

  Chriis


 • >250 berichten
 • 664 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 01 november 2005 - 10:31

Leugens worden nou eenmaal verteld door de waarheid te verdraaien. De fundamenten van deze schrijvers zit in de domheid van de lezer.

Niet helemaal. Als je niets anders dan deze boekjes te lezen krijgt, als je deze boekjes al als studie materiaal op school krijgt...

Ik heb zo es over wat sites gesurfd, en kom tot de voorlopige conclusie dat Harun Yahya niet beter of slechter is dan de gemiddelde Amerikaanse TV-dominee. Zolang hij probeert gaten te schieten in de evolutietheorie, best...

Ik vind dat HY op sommige punten toch iets verder gaat.
Een Bijbelse tegenhanger: http://www.answersin...s.org/home.aspxOver Harun Yahya:

Yahya also promotes other beliefs far from mainstream science and scholarship, besides creationism. These tend to be his versions of conspiratorial ideas popular in the Muslim world, such as Masonic plots and holocaust denial. But even when indulging these politically-colored fantasies, Yahya has a way of getting back to denouncing evolution. Fascism: The Bloody Ideology of Darwinism (Istanbul: Kultur, 2002) begins with a "To The Reader" section, where Yahya explains that evolution is at the root of evil today:
"The reason why a special chapter is assigned to the collapse of the theory of evolution is that this theory constitutes the basis of all anti-spiritual philosophies. Since Darwinism rejects the fact of creation, and therefore the existence of God, during the last 140 years it has caused many people to abandon their faith or fall into doubt. Therefore, showing that this theory is a deception is a very important duty, which is strongly related to the religion. It is imperative that this important service be rendered to everyone. Some of our readers may find the chance to read only one of our books. Therefore, we think it appropriate to spare a chapter for a summary of this subject."(...)
On the other hand, there are even more reasons to be pessimistic. Yahya seems successful in grabbing public attention, with little opposition. As the degree of conservatism of Turkish governments fluctuates, the degree of creationism in high school biology texts also goes up and down, but evolution, if present, will inevitably be relegated to the last chapter the class will not have time to cover. And the notion that the complexities of life and the universe can only result from divine design runs very deep in Islamic apologetics. Muslims will, by and large, to continue to see Darwinian evolution as obviously false, and maybe even evil, for a long time to come. With Harun Yahya, we have a phenomenon which we in the Western world we should carefully watch and learn from as we celebrate "Darwin Day." For here we have a creationism which threatens to be successful in its ambitions to drive evolution out of the culture.
- Harun Yahya and Islamic Creationism - http://www2.truman.e...les/hyahya.html

The record is clear: Harun Yahya is indeed an author of yet another book in the sad history of Holocaust denial. - Harun Yahya and Holocaust Revisionism - http://www.talkorigi...harunyahya.html

Harun Yahya’s books are available in English, French, German, Italian, Portuguese, Urdu, Arabic, Albanian, Russian, Serbo-Croat (Bosnian), Uygur Turkish, Malay, and Indonesian [inmiddels ook in het Nederlands]. There is a wide readership in India, the United States, England, Indonesia, Poland, Bosnia, Spain and Brazil.
His pen-name is made up of the names “Harun” (Aaron) and “Yahya” (John), in memory of the two prophets who fought against lack of faith. The Prophet ’s seal on the cover of the author’s books has a symbolic meaning linked to the their contents. This seal represents the Qur’an as the last Book of Allah and the Prophet Muhammad as His last messenger. Under the guidance of the Qur’an and Sunnah, the author makes it his main goal to disprove each one of the fundamental tenets of godless ideologies and to have the “last word”, so as to completely silence the objections raised against religion. The seal of the Prophet is used as a sign of his intention of saying this last word.
- http://www.cis-ca.or.../harunyahya.htm

Harun Yahya: An Invitation to Dogmatism - http://www.talkreaso...icles/Harun.cfm


Van Harun Yahya:

Most people think the theory of evolution was first proposed by Charles Darwin, and rests on scientific evidence, observations and experiments. However, in the same way that Darwin was not its originator neither does the theory rest on scientific proof. The theory consists of an adaptation to nature of an ancient dogma called materialist philosophy. Although it is backed up by no scientific evidence, the theory is blindly supported in the name of materialist philosophy.
This fanaticism has resulted in many of disasters. That is because together with the spread of Darwinism and the materialist philosophy it supports, the answer to the question 'What is a human being?' has changed. People who used to answer: 'Human beings were created by God and have to live according to the morality He teaches' have now begun to think that 'Man came into being by chance, and is an animal who developed with the fight for survival.' There is a heavy price to pay for this great deception. Violent ideologies such as racism, fascism and communism, and many other cruel world views based on conflict have all drawn strength from this deception.
This article will examine this disaster Darwinism has brought to the world and reveal its connection with terrorism, one of the most important global problems of our time. (...) For this reason, the root of the terrorism that plagues our world is not in any of the monotheistic religions, but is in atheism, and the expression of atheism in our times: 'Darwinism' and 'materialism'.
- The Real Ideological Root of Terrorism - DARWINISM AND MATERIALISM - http://www.harunyahy...nism_soc07.html

To conclude, the way to stop acts of terrorism is to put an end to Darwinist-materialist education, to educate young people in accord with a curricula based on true scientific findings and to instil in them the fear of God and the desire to act wisely and scrupulously. The fruits of such an education will be a community made up of peaceable, trustworthy, forgiving and tolerant people. - Chap. The Real Roots of Terrorism: Darwinism and Materialism - Book: Islam Denounces Terrorism - http://www.harunyahy.../terrorism7.php


Boeken: http://www.harunyahy..._book_index.php NL: http://www.harunyahy...eken/boeken.php
Artikelen: http://www.harunyahy.../m_articles.php

#10

Jego

  Jego


 • >25 berichten
 • 56 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 01 november 2005 - 11:22

Leugens worden nou eenmaal verteld door de waarheid te verdraaien. De fundamenten van deze schrijvers zit in de domheid van de lezer.

Niet helemaal. Als je niets anders dan deze boekjes te lezen krijgt, als je deze boekjes al als studie materiaal op school krijgt...


zie hier het nut van onderwijsinspectie.

#11

Roland Ronceval

  Roland Ronceval


 • >250 berichten
 • 756 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 01 november 2005 - 11:28

Leugens worden nou eenmaal verteld door de waarheid te verdraaien. De fundamenten van deze schrijvers zit in de domheid van de lezer.

Niet helemaal. Als je niets anders dan deze boekjes te lezen krijgt, als je deze boekjes al als studie materiaal op school krijgt......

Is het niet zo dat de goedgelovigen met die boekjes (en wat ze vinden op het Internet) dom worden gehouden?

Je hebt heel wat interessant materiaal bovengespit over die Haroen Yayha.

Een prachtig staaltje van Mohammedaans denken:

http://www.harunyahy...nism_soc07.html

… There are different beliefs, worldviews and philosophies in the world. These can look at each other in one of two ways:
1) They can respect the existence of those who are not one of them and try to establish dialogue with them, employing a humane method.
2) They can choose to fight others, and to try to secure an advantage by damaging them, in other words, behave like a wild animal.


Wie nu dacht dat het Darwinisme onder het eerste zou vallen en het Mohammedanisme onder het tweede zou vallen is vanzelfsprekend verkeerd! Neen, het Darwinisme lijkt de grote schuldige en wie er anders over denkt zit fout. Mohammedanisme brengt namelijk vrede en harmonie, weet je wel. Wij hebben dat een paar dagen geleden nog gezien in New Delhi aan de vooravond van Diwali. Om zijn redenering kracht bij te zetten heeft de man nog het lef van de steun in te roepen van het Christendom en het Judaisme.

Neen, meneer Haroen Yahya, 90% van de mensen die dat lezen zullen het Mohammedanisme associëren met 2.
Point n'est besoin d'espérer pour entreprendre
Ni de réussir pour persévérer
(Guillaume le Taciturne)

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures