Springen naar inhoud

[scheikunde] reactievergelijking


 • Log in om te kunnen reageren

#1

Howlaaa

  Howlaaa


 • 0 - 25 berichten
 • 1 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 29 november 2004 - 22:34

hoi! Kan iemand me misschien helpen bij het schrijven van volgende reactievergelijking? Deze heb ik voordien nog niet moeten schrijven

CH3CH2CH2COOCH2CH3 + NaOH -> ??
(ethylbutyraat)
alvast bedankt !

Beryllium: Gebruik sub- en superscript aub! Bekijk de helpfunctie hoe sub- en superscript te gebruiken.
Je formule stond trouwens verkeerd om, even aangepast

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

rwwh

  rwwh


 • >5k berichten
 • 6850 berichten
 • Moderator

Geplaatst op 30 november 2004 - 06:38

Ik hoop niet dat je elke reactievergelijking die je voor het eerst moet opschrijven hier moet vragen! Reactievergelijkingen kloppend maken is een trucje dat je leert!

Dat geldt overigens niet voor het tweede deel van het probleem: je hebt alleen de eerste helft van de vergelijking opgeschreven, en eigenlijk moet je dus weten wat voor een reactie daar plaatsvindt. Dat moet je leren inzien, en dat is geen eenvoudig trucje. Nu kan ik een heleboel gaan gokken, maar in de omgeving van de opgave staan vast hints over hoe de reactie in werkelijkheid wordt uitgevoerd. Wordt de NaOH opgelost? In water? Verdund of sterk? Of wordt het er als pallets ingegooid? En welke binding in het organische molecuul wordt verbroken? Kijk eens of je die informatie kunt verzamelen, en schrijf op wat je dan hebt. Daarna zullen we je verder helpen.

Overigens hoop ik niet dat je dit experiment moet uitvoeren, want de resultaten zijn volgens mij zeer onwelriekend, zeker als de NaOH "op" is....

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures