Northern Blotting

Moderator: ArcherBarry

Reageer
Berichten: 25

Northern Blotting

heuj

oke,om u een ideetje te geven waarover mijn vraag,hierbij de link met de figuur waarmee we in de cursus werken:(alleen ist bij ons met RNA,dus northern)

http://images.google.be/imgres?imgurl=http...6lr%3D%26sa%3DN

we willen dus uit een mengsel die RNAstrengen isoleren die complementair zijn aan de strengen in de probe,die uitgesmeerd zijn op het membraan...nu was mijn vraag: die RNA-standaarden langs de kant,waarmee men het RNA van onze mengsel gaat vergelijken (i know op deze fig ist DNA,maar in mijn cursus RNA),waaruit bestaan die?

waar haalt men die dus?

op welke manier smeert men deze op de plaat,die men aan gelelektroforese onderwerpt?

en wat kan met nu uiteindelijk besluiten nadat enkel nog de gehybridiseerde op het membraan overblijven...(ik weet wel dat dat dus diegene zijn die zowel in de probe als in ons staal aanwezig zijn,maar ik bedoel,wat kan met van de overeenkomst tussen deze lijntjes en die vd standaarden besluiten?)

mja da wast,moeilijk om uit te leggen,dus sorrie voor de misschien ietwat onduidelijke vraagstelling...alleszins dikke merci! juuuu

Gebruikersavatar
Berichten: 2.330

Re: Northern Blotting

Het is inderdaad nogal onduidelijk :P Ik snap niet echt goed waar je heen wilt.

Je wilt RNa op gel brengen en die vergelijken met een standaard.

Dan zal ik zeggen neem een ladder met oplopende bp die in de range liggen van het aantal bp op je RNA. Als je concentratie wilt weten zou je een RNA monster kunnen pakken met een vooraf gestelde concentratie RNA en die dan verdunnen op de gel brengen als vergelijkings materiaal.

Ik weet niet of je dit wilt weten maar ik kan er niet echt veel wijs uit worden :D

MvG Ron

Reageer