Springen naar inhoud

Star Trek televisieserie betaalt door fans?


  • Dit onderwerp is gesloten Dit onderwerp is gesloten

#1

*_gast_TUdutch_*

  • Gast

Geplaatst op 16 maart 2005 - 20:32

Star Trek televisieserie betaalt door fans?

Een maand geleden kwam het bericht vanuit de Paramount studio"s dat de productie van de laatste vorm van Star Trek op televisie vroegtijdig wordt gestopt. Star Trek: Enterprise, de jongste telg van deze non-stop veertig jarige televisie legende, zal na zijn huidige vierde seizoen de kast in gaan. Op dit moment wordt dit vierde seizoen op maandag op Veronica uitgezonden. Waar bij vorige spin-offs het volledige zeven seizoenen rittenkaartje opgemaakt werd, is dat nu niet het geval. Door het abrupte einde is er nog geen tijd geweest om een volgende spin-off te creëren, hierdoor zal er dus na veertig jaar een uitzend pauze van minimaal drie jaar ontstaan. Waarvan vele denken dat deze pauze een complete stop te weeg zal brengen voor de gehele Star Trek legende.

Dit is bij heel veel fans in het verkeerde keelgat geschoten, zij hebben dan ook onmiddellijk na het annuleringsbericht van Paramount een campagne uitgestippeld om het tij te keren. In de moderne tijden van tegenwoordig is het onwaarschijnlijk dat alleen "alsjeblieft brieven" sturen aan de directie van Paramount overtuigend genoeg zijn. Het gaat hier, wederom, alleen om geld. Vandaar dat deze fans een heuse inzamelingsactie hebben opgezet om het vijfde seizoen zelf te kunnen financieren. Denk hier niet te lacherig over, in de eerste drie weken dat de "lijnen" open stonden is er al het forse bedrag van 3,1 miljoen dollar gedoneerd.

TrekUnited.com is het hoofdkwartier van deze ongekende campagne. Tim Brazeal, de oprichter van deze hele campagne, heeft twee doelen voor ogen; als eerste, het geld bij elkaar krijgen om een vijfde seizoen te kunnen financieren en als tweede, het verenigen van alle fans over heel de wereld. Het tweede doel, de fans, is de gehele kracht achter deze campagne. In de afgelopen veertig jaar heeft Star Trek de grootste wereldwijde fanclub gecreëerd, van Japan tot aan Canada melden de fans zich aan bij TrekUnited. Dit netwerk van fans is zo divers dat een mogelijk goede afloop van deze campagne absoluut realistisch is. Deze fans bekleden functies in o.a. overheden, grote bedrijven, radio, televisie, kranten, bekende artiesten, etc. De massa hier doet de truck; drie miljoen mensen, fans, doneren een ieder 10 euro, dat wordt dan in totaal al 30 miljoen euro. Er wordt geschat dat er wereldwijd zo"n vijftig miljoen kijkers zijn van Star Trek: Enterprise, de potentiële donateurs dus.

Zou u ook bereidt zijn deel te nemen aan deze campagne?


Gegroet,
Kaplan (Hoofd Vertalen Nederlands, TrekUnited)

Bronnen:
Officieel promotiefilmpje TrekUnited, inc.
(http://star-trek-gal...o/tutrailer.wmv)
(rechtermuis knop, doel opslaan als...)

TrekUnited, inc.
(http://www.trekunited.com/)

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Beryllium

    Beryllium


  • >5k berichten
  • 6314 berichten
  • Minicursusauteur

Geplaatst op 16 maart 2005 - 21:06

Helaas voor dit onderwerp zitten we hier op een chemisch forum, en dit is natuurlijk niet echt een chemisch onderwerp.

Een dergelijke enigszins commerciële boodschap laten we niet toe. Daarom:

Topic gesloten

... maar ik zal de boodschap niet censureren :)

Voor vragen of opmerkingen kan je me mailen.
You can't possibly be a scientist if you mind people thinking that you're a fool. (Douglas Adams)

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures