Springen naar inhoud

Polymerisatie


 • Log in om te kunnen reageren

#1

Twinkle

  Twinkle


 • 0 - 25 berichten
 • 13 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 17 maart 2005 - 21:10

Hallo Allemaal....

Kan iemand mij misschien helpen bij het volgende...:

Ik zoek informatie over :
- Emulsies
- (poly)urethanen / urethaandispersies
- Hydrazine

Alvast Bedankt!!!!

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

rwwh

  rwwh


 • >5k berichten
 • 6850 berichten
 • Moderator

Geplaatst op 17 maart 2005 - 21:17

Emulsie op Wikipedia
Polyurethaan op Wikipedia
Hydrazine op Wikipedia

#3

Reus_CF

  Reus_CF


 • 0 - 25 berichten
 • 4 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 18 maart 2005 - 19:25

Ik neem aan dat je met emulsie op emulsiepolymerisatie doelt. Lees in dat geval eerst even het stukje van wikipedia door, dan weet je wat een emulsie is :)

Vervolgens, wat is emulsiepolymerisatie?
Het lijkt me handig om dit met een voorbeeld uit te leggen,
Stel, we we willen polysteren synthetiseren. Dit kan bijvoorbeeld gedaan worden met emulsiepolymerisatie. We mengen dan styreen en water met een beetje emulgator (bijvoorbeeld natrium dodecylsulfaat). In onze emulsie bevinden zich nu monomeerdruppels (vrij grote druppels monomeer), micellen (bolletjes van de emulgatormoleculen) en micellen waarin een klein beetje monomeer is gevangen (gevulde micellen).
Voegen we nu een in water oplosbare initiator toe (bijvoorbeeld K2S2O8) dan kan deze de polymerisatie in een gevulde micell starten. Vanaf dit moment noemen we de micell een latexdeeltje. Tijdens de hierop volgende polymerisatie wordt het monomeer (styreen) in het latexdeeltje verbruikt, de polymerisatie gaat echter door omdat er monomeer via de waterfase naar het latexdeeltje gaat.
Emulsiepolymerisaties werken vrij goed omdat je polymeer als latex goed verwerkbaar blijft, de ketens worden vrij lang omdat 2 ketenuiteinden elkaar bijna nooit tegen zullen komen en ze zijn goed te beinvloeden, de reactiesnelheid en de ketenlengte kunnen makkelijk bepaald worden door meer emulgator of initiator toe te voegen.

De emulsiepolymerisatie volgt dus een radicaalmechanisme (additiepolymerisatie) maar heeft door speciale omstandigheden vaak langere ketens en een betere opbrengst.

Geplaatste afbeelding

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures