Springen naar inhoud

adhd


 • Log in om te kunnen reageren

#1

Ann

  Ann


 • 0 - 25 berichten
 • 12 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 03 november 2005 - 12:48

:)
heb een vraagje,

zou iemand met adhd ook later gewoon in het arbeidsproces kunnen meedraaien of is het noodzakelijk om een plek te vinden wat beter in het straatje van diegene past. zoals die instellingen van sociale werkplaatsen en zo.

:P :P :D :roll:

gr Ann

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Ger

  Ger


 • >5k berichten
 • 16593 berichten
 • Technicus

Geplaatst op 03 november 2005 - 13:18

Iemand met ADHD kan heel goed aan het normale arbeidsproces meedoen. Zolang je deze mensen in een voor hun geschikte omgeving situeert en ze duidelijke lijnen geeft voor wat ze moeten doen dan kunnen ze heel veel bereiken. Deze mensen zijn namelijk niet dom he, ze hebben alleen een handicap. Dat is hetzelfde dat iemand met dyslectie ook mee kan draaien op het hoger onderwijs.
"Knowledge speaks, but wisdom listens."
- Jimi Hendrix -

#3


 • Gast

Geplaatst op 04 november 2005 - 18:13

mensen met adhd hebben zeker qualiteiten en omdat zij op school geen goede resultaten behalen wilt dit zeker niet zeggen dat zo'n mensen dom zijn. Integendeel. Mensen met adhd zijn meestal zeer origineel, creatief, hartelijk en beschikken over doorzettingsvoormogen en een zeer sterke intuÔtie. De stoornis kan zelfs je leven verrijken als je het goed aanpakt.

#4

Veertje

  Veertje


 • >5k berichten
 • 6713 berichten
 • VIP

Geplaatst op 05 november 2005 - 10:03

zou iemand met adhd ook later gewoon in het arbeidsproces kunnen meedraaien of is het noodzakelijk om een plek te vinden wat beter in het straatje van diegene past.   zoals die instellingen van sociale werkplaatsen en zo.


Een interessante site om te lezen:
http://www.levente.nl/watisadd.htm (definitie)
http://www.levente.nl/werkenmetadd.htm (ADD en werk)
I am not young enough to know everything - Oscar Wilde

#5

ConocimientA

  ConocimientA


 • >250 berichten
 • 321 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 07 november 2005 - 02:51

Iemand met adhd is niets meer of minder dan ieder ander mens. Deze mensen hebben gewoon een eigenschap waar een speciale term voor bedacht is. Het is weliswaar een eigenschap die neuropsychologisch kan worden verklaard, maar dat maakt het naar mijn idee niet ineens heel pathologisch. Vaak wordt de diagnose ook onterecht gegeven. Iedereen heeft bepaalde bevorderende en beperkende eigenschappen, of er nu een bijzondere term of stempel aan gegeven is of niet. Wanneer je teveel last ondervindt aan deze eigenschap, kun je er iets aan doen. Bijvoorbeeld medicatie, maar er zijn tegenwoordig ook goede therapieŽn beschikbaar waar mensen met adhd veel baat aan ondervinden. De enige beperkingen die je hebt, zijn de beperkingen die je jezelf oplegt. Wanneer je je laat afremmen door een diagnose, zul je er grotere problemen van ondervinden dan wanneer je niet eens zou weten hoe datgene dat jou uniek maakt door specialisten wordt genoemd.
Ik ben me ervan bewust dat ik met deze gedachtegang wellicht wat afwijk van wat de meeste therapeuten zouden zeggen, maar ja...
'I may be wrong and you may be right, and by an effort, we may get nearer to the truth'
K.R. Popper

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures