Springen naar inhoud

Dunnelaag chromatografie


 • Log in om te kunnen reageren

#1

dempster

  dempster


 • 0 - 25 berichten
 • 11 berichten
 • Gebruiker

Geplaatst op 12 april 2005 - 21:10

Nou ik wil wel is precies weten hoe dunnelaag chromatografie in ze werk gaat, ik begrijp het nog niet helemaal namelijk, ik heb het met meerdere proeven gebruikt. maar ik wil wel is weten hoe het precies zit.

Dit is wat ik er van weet!

Dunnelaag chromatografie kan je aflezen wat voor soorten stoffen er in een bepaald medicijn zit of iets anders, je hebt de stationare fase waar alles in wordt op genomen. dan heb je de mobiele fase dat is waar alles heen gaat dus tot welke hoogte en uiteindelijk moet je kunnen aflezen de soorten stoffen ook is het looop middel erg belangrijk!. maar kunnen jullie me hier wijzer in maken want ik kan het ook niet echt goed verwoorden, maar ik zou het wel is willen weten! alvast bedankt jongens!!

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

rwwh

  rwwh


 • >5k berichten
 • 6851 berichten
 • Moderator

Geplaatst op 13 april 2005 - 05:33

Je verwoordt het eigenlijk al best compleet. Wat er nog mist is dat sommige stoffen liever aan de drager blijven plakken, en andere liever met de mobiele fase meewillen. Afhankelijk van de tijd die elke stof blijft plakken, loopt die stof trager dan de vloeistof. Als een stof helemaal niet blijft plakken loopt ie met volle snelheid mee, blijft ie heel goed plakken dan blijft ie bijna stilzitten en loopt helemaal niet mee. En alle gradaties daartussenin. Je kunt op zo'n manier dus stoffen scheiden op hun "verdelingsgraad" tussen de stationaire en de mobiele fase.

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures