[scheikunde] Over eten koken

Moderators: ArcherBarry, Fuzzwood

Reageer
Gebruikersavatar
Berichten: 1

[scheikunde] Over eten koken

Hallo allemaal!

Wij hebben deze week op school prestatieweek, en we moeten ons verdiepen in de scheikunde van eten koken. Er is over dit onderwerp op ons niveau weinig te vinden (5VWO). Kan iemand ons helpen. Dit zijn de dingen waar we tot nu toe tegenaan lopen:

Wat gebeurt er bij het koken met de vetten, eiwitten, koolhydraten, celwanden, bindweefsel, vitamines, mineralen.

Waardoor is de kooktijd van verschillende voedingsmiddelen zo verschillend?

Welke scheikundige reacties verlopen er tijdens het eten koken (hierbij moet diepgaande theorie ;) )

Weet iemand hier misschien ook leuke proefjes bij?

Greetz ONS!
-luctor et emergo-

Berichten: 311

Re: [scheikunde] Over eten koken

Op Discovery Channel was wel eens het programma 'Kitchen Chemistry'. Dat heeft ook genoeg niveau voor 5 VWO. Maar of ze het nu nog uitzenden?

Gebruikersavatar
Berichten: 851

Re: [scheikunde] Over eten koken

Jurn [WSF - Technicus]



It is better to be silent and be thought a fool, than to speak and remove all doubt -- Abraham Lincoln

Duct tape is like the force. It has a light side, a dark side, and it holds the universe together.... - Carl Zwanzig

Berichten: 4

Re: [scheikunde] Over eten koken

te laat, maar wellicht toch interessant om te lezen:

http://www.discoverychannel.co.uk/kitchen/index.htm

Reageer