
Hoe komt het dat de pKa waardes van maleïnezuur en fumaarzuur verschillen en waarom heeft maleïnezuur meerdere pKa waardes?
Ook het verschil van oplosbaarheid in water van beide stoffen is mij niet echt duidelijk

Alvast bedankt
Geplaatst op 02 mei 2005 - 17:06
Geplaatst op 02 mei 2005 - 17:21
Geplaatst op 02 mei 2005 - 18:31
Geplaatst op 02 mei 2005 - 18:39
Veranderd door DrQuico, 02 mei 2005 - 18:43
Geplaatst op 02 mei 2005 - 18:43
Verklaar je daar een factor 60 in oplosbaarheid mee?Wat betreft het oplosbaarheidsverschil: wat is de invloed van deprotonering van organische zuren op de oplosbaarheid hiervan? Kun je dit koppelen aan de lagere pKa1 waarde van maleinezuur?
Geplaatst op 02 mei 2005 - 18:57
Verklaar je daar een factor 60 in oplosbaarheid mee?
Geplaatst op 16 april 2006 - 19:08
Veranderd door WinterGotha, 16 april 2006 - 19:08
Geplaatst op 16 april 2006 - 22:15
Dat lijkt me incorrect.... waarom zou maleinezuur geen intermoleculaire waterstof-bruggen kunnen vormen?? Deze zijn nu juist meestal de reden dat stoffen goed oplosbaar zijn in water!Maleïnezuur kan interne H-bruggen vormen maar geen intermoleculaire.
Geplaatst op 10 mei 2006 - 23:39
Dat lijkt me incorrect.... waarom zou maleinezuur geen intermoleculaire waterstof-bruggen kunnen vormen?? Deze zijn nu juist meestal de reden dat stoffen goed oplosbaar zijn in water!Maleïnezuur kan interne H-bruggen vormen maar geen intermoleculaire.
Veranderd door trinitrotolueen, 11 mei 2006 - 00:03
0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers