Springen naar inhoud

Biologische beschikbaarheid


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Elsie_CF

    Elsie_CF


  • 0 - 25 berichten
  • 4 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 26 mei 2005 - 16:24

Hallo,

ik heb reeds altijd geleerd dat de AUC(area under the curve bij een plasmaconc-tijdsbepaling na toediening van een geneesmiddel) een maat is voor de biologische beschikbaarheid van dat geneesmiddel.
Wanneer nu geneesmiddel2 een grotere tmax, een lagere Cmax en een zelfde AUC(omdat we ervan uitgaan dat het volledige geneesmiddel ondanks de tragere resorptiesnelheid toch volledig werd geresorbeerd) heeft als een geneesmiddel1, hebben die dan dezelfde biologische beschikbaarheid?

want volgens de definitie van biologische beschikbaarheid (de hoeveelheid GM dewelke onveranderd de algemene circulatie bereikt en de snelheid waarop dit gebeurt),moeten we ook rekening houden met de snelheid...dus kunne we de AUC en de biologische beschikbaarheid toch niet louter op basis van hoeveelheid geresorbeerde stof beoordelen.

of mogen we zeggen dat de 2geneesmiddelen eenzelfde bio-equivalentie hebben, en een verschillende biologische beschikbaarheid...

alvast bedankt! MVG, Els

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.
0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures