Detectie IC

Moderator: ArcherBarry

Reageer
Berichten: 13

Detectie IC

Hallo,

Kan iemand mij misschien helpen met theorethische informatie over

hoe de volgende twee dtectoren werken die geschikt zijn voor ionchromatografie:

* Ampèrometrische detectie (integrated amperometry)

* geleidbaarheids detectie (conductivity)

Moet namelijk weten hoe het werkt, wat voor en nadelen zijn en de beperkingen van beide detectoren

Alvast hartstikke bedankt!!!!

Berichten: 677

Re: Detectie IC

Hallo,

Bij geleidbaarheidsdetectie worden twee elektroden gebruikt waarop een wisselspanning wordt gezet. Wanneer een ion de detector passeert, stijgt de geleidbaarheid.

Voordeel: vrij unversele en gevoelige detector, vooral bij gebruik van geleidbaarheidssuppressie. Nadeel: ionen van zwakke zuren of basen kunnen niet gedetecteerd worden in een suppressiesysteem.

Ampèrometrie: het analytion wordt geoxideerd. De resulterende stroom wordt gemeten. Dit is een zeer speciefieke detector: Bij een gevene spanning zullen slechts weinig ionen een signaal geven.

Nadeel: de werkelektrode heeft de neiging om oxidatieproducten te absorberen en daardoor te vervuilen. Deze detector wordt o.a. gebruikt voor het cyanide ion. (Vermits HCN een zeer zwak zuur is, kan je dit niet detecteren met een suppressiesysteem.

Desgewenst kan je meer informatie vinden over geleidbaarheidssuppressie op

deze plaats.

Berichten: 2

Re: Detectie IC

Hallo,

Een site waar je veel informatie over de werking van deze detectoren kunt vinden is. http://www.dionex.com Dit is een Amerikaans bedrijf dat gespecialiseerd is op het gebied van ionchromatografie. Hier staan veel manuals van detectoren, waarin vaak ook de werking ervan word beschreven. Je cont natuurlijk ook telefonisch met dionex contact opnemen. De contactdressen en telefoonnummers staat ook op deze site.

succes

Jorim: Url klikable gemaakt.

Reageer