Barbeque
Moderator: ArcherBarry
Forumregels
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
-
- Berichten: 54
Barbeque
Hallo allemaal,
ik wilde gaan barbequen met mijn klas, maar ik had het een en anders erover gelezen en vroeg me af waarom:
1. Waarom moet je bij salades bij het barbequen pas op het laatste moment de saus met de salade aanmaken?
2. Waarom vlees van te voren even braden en dan barbequen?
3. zou je als je deze dingen niet doet er ziek van worden?
gr33tz Axel
ik wilde gaan barbequen met mijn klas, maar ik had het een en anders erover gelezen en vroeg me af waarom:
1. Waarom moet je bij salades bij het barbequen pas op het laatste moment de saus met de salade aanmaken?
2. Waarom vlees van te voren even braden en dan barbequen?
3. zou je als je deze dingen niet doet er ziek van worden?
gr33tz Axel
-
- Berichten: 218
Re: Barbeque
Hoi hoi,Axel schreef: Hallo allemaal,
ik wilde gaan barbequen met mijn klas, maar ik had het een en anders erover gelezen en vroeg me af waarom:
1. Waarom moet je bij salades bij het barbequen pas op het laatste moment de saus met de salade aanmaken?
2. Waarom vlees van te voren even braden en dan barbequen?
3. zou je als je deze dingen niet doet er ziek van worden?
gr33tz Axel
Nietwetend of jouw 1ste vraag klopt of niet. Denk ik (wanneer het klopt) dat dit te maken heeft met de bacteriële deling >> Des te gunstiger de omstandigheden (waterig milieu, genoeg voedingsstoffen). Des te makkelijker delen de bacterieën zich en voor je het heeft hebben ze zich vermenigvuldigd tot een aantal waar je ziek van kan worden.
2. Op de barbeque is het niet overal even heet en dus bestaat er een kans dat het vlees niet goed bereidt wordt, met voedselvergiftiging als gevolg. [-X Mede bij kip, voor de sammonelle bacterie is dit van belang. Wanneer je het vlees dan van tevoren braadt, weet je praktisch zeker dat je er niet ziek van wordt.
3. Ja dus
Groetjes
- Beheer
- Berichten: 5.917
Re: Barbeque
Nummertje één heeft weinig met chemie te maken. Hoe langer de dressing op een salade zit hoe slapper de sla wordt en dus minder lekker. Het heeft niks met ziek worden te maken, maar puur met de 'bite' van de salade.
Nummer twee heeft Luders al aardig uitgelegd, maar daar wil even aan toevoegen dat ik het persoonlijk een beetje overdreven vind, maar veiliger is het wel!
Nummer twee heeft Luders al aardig uitgelegd, maar daar wil even aan toevoegen dat ik het persoonlijk een beetje overdreven vind, maar veiliger is het wel!
Dit is mijn testonderschrift
Link: http://www.wetenschapsforum.nl/index.php?showtopic=59270
Link: http://www.wetenschapsforum.nl/index.php?showtopic=59270
-
- Berichten: 218
Re: Barbeque
Heb ik zelf ook weer wat geleerd
En jah... en wat betreft dat overdrijven.... Voor sommige mensen is dat een kunst [-X
En jah... en wat betreft dat overdrijven.... Voor sommige mensen is dat een kunst [-X
- Berichten: 6.314
Re: Barbeque
Ik vind dat niet zo overdreven hoor.Nummer twee heeft Luders al aardig uitgelegd, maar daar wil even aan toevoegen dat ik het persoonlijk een beetje overdreven vind, maar veiliger is het wel!
In de zomermaanden, dé maanden voor de BBQ dus, worden er opvallend veel meer mensen getroffen door voedselvergiftiging. Oorzaak is vaak het onvoldoende doorbakken van met name kippenvlees, waardoor Campylobacter en Salmonella hun slag staan.
You can't possibly be a scientist if you mind people thinking that you're a fool. (Douglas Adams)
- Beheer
- Berichten: 5.917
Re: Barbeque
Oke, maar dat zijn barbeknoeiers en dat is héél wat anders [-X
Dit is mijn testonderschrift
Link: http://www.wetenschapsforum.nl/index.php?showtopic=59270
Link: http://www.wetenschapsforum.nl/index.php?showtopic=59270
-
- Berichten: 337
Re: Barbeque
Oorzaak is vaak het onvoldoende doorbakken van met name kippenvlees, waardoor Campylobacter en Salmonella hun slag staan.
Anderszins kunnen barbeknoeiers ook de rakkers zijn die te ver doorbakken, iets dat heel vaak gebeurt en resulteert in zwarte stukken vlees.Oke, maar dat zijn barbeknoeiers en dat is héél wat anders
Lang leve de PAKjes!! [-X
-
- Berichten: 1.153
Re: Barbeque
Dit is wel degelijk (bio)chemie! osmose heet dit verschijnsel.Jorim schreef: Nummertje één heeft weinig met chemie te maken. Hoe langer de dressing op een salade zit hoe slapper de sla wordt en dus minder lekker. Het heeft niks met ziek worden te maken, maar puur met de 'bite' van de salade.
- Berichten: 6.853
Re: Barbeque
Fysica? Er vinden geen reorganisaties van atoomconfiguraties plaats....Dit is wel degelijk (bio)chemie! osmose heet dit verschijnsel.
-
- Berichten: 1.153
Re: Barbeque
osmose is gebaseerd op verschil in concentratie. Deze concentraties zijn toch chemische bepaald daarom is het chemisch.
de osmose zelf is natuurlijk fysisch.
de osmose zelf is natuurlijk fysisch.