[scheikunde] dringend neerslagtitraties
Moderators: ArcherBarry, Fuzzwood
-
- Berichten: 6
[scheikunde] dringend neerslagtitraties
Hallo iedereen,
We moeten in een verslag de volgende vraag oplossen:
Waarom moeten we de onbekende oplossing bij Fajans verdunnen en waarom doen we dit niet bij Mohr?
Welke van de 3 neerslagtitraties is de beste (Fajans, Mohr, Volhar) + waarom
Omdat wij het antwoord niet vinden in onze cursus wil ik vragen of iemand ons kan helpen
Vele groetjes
Femke en Stefanie
We moeten in een verslag de volgende vraag oplossen:
Waarom moeten we de onbekende oplossing bij Fajans verdunnen en waarom doen we dit niet bij Mohr?
Welke van de 3 neerslagtitraties is de beste (Fajans, Mohr, Volhar) + waarom
Omdat wij het antwoord niet vinden in onze cursus wil ik vragen of iemand ons kan helpen
Vele groetjes
Femke en Stefanie
- Berichten: 11.177
Re: [scheikunde] dringend neerslagtitraties
Ehm erg duidelijk enne hoezo dringend? Moet het morgen weer af ofzo?
-
- Berichten: 6
Re: [scheikunde] dringend neerslagtitraties
ja we hebben het vandaag gevraagd aan ons leerkracht maar die wil niets lossen dusja, tis dus tegen morgen
- Berichten: 2.953
Re: [scheikunde] dringend neerslagtitraties
Wanneer het gaat om de vorming van een neerslag uit een oplossing is de oplosbaarheid van het zout wat je vormt dus van groot belang.
Als je de volgende vragen kunt beantwoorden zul je in staat moeten zijn om jullie vraag op te lossen:
-Wat zijn de zouten die neerslaan bij de drie titratiemethodes?
-Wat is de oplosbaarheid van deze zouten in water? (oplosbaarheden/oplosbaarheidsproducten in binas)
-Er blijft altijd een (klein) deel van het zout in oplossing. Op wat voor een manier beïnvloed de hoeveelheid hiervan de nauwkeurigheid van de bepaling?
Succes!
Als je de volgende vragen kunt beantwoorden zul je in staat moeten zijn om jullie vraag op te lossen:
-Wat zijn de zouten die neerslaan bij de drie titratiemethodes?
-Wat is de oplosbaarheid van deze zouten in water? (oplosbaarheden/oplosbaarheidsproducten in binas)
-Er blijft altijd een (klein) deel van het zout in oplossing. Op wat voor een manier beïnvloed de hoeveelheid hiervan de nauwkeurigheid van de bepaling?
Succes!