Springen naar inhoud

tandpasta


 • Log in om te kunnen reageren

#1

Anick en Renée

  Anick en Renée


 • 0 - 25 berichten
 • 8 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 23 november 2005 - 13:51

Hallo allemaal,

Wij hebben al vaker vragen gesteld over het aantonen van stoffen in tandpasta, en daarop zijn heel veel reacties gekomen. Nog veel dank daarvoor!
Nou werd er gezegd dat we wel MNR en HPLC zouden kunnen gebruiken. Maar deze methodes zijn alleen te gebruiken als je een stof al zuiver hebt, om hem dan aan te tonen. Het probleem is dus dat de stoffen die wij aan willen tonen, in de tandpasta zitten en we niet weten hoe we die kunnen scheiden...

Kan iemand ons helpen? [:((]

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

*_gast_Gerard_*

 • Gast

Geplaatst op 23 november 2005 - 14:22

Anick en Renée,

Jullie willen van ons weten hoe je tandpasta uitelkaar haalt in zijn samenstellende componenten om dan te bepalen wat dat precies zijn.
Dit zal heel veel werk zijn omdat voor elke component aparte scheidingstechnieken gebruikt moeten worden. Soms heb je geluk en kun 2 componenten tegelijk isoleren maar dat is uitzondering.
Maar als jullie niet alle stoffen hoeven te achterhalen alleen maar een paar dan zou het veel werk schelen en kunnen we gericht advies geven hoe je zou kunnen scheiden.
8-[
Je zou kunnen kunnen gaan beginnen door de alcoholoplosbare stoffen te extraheren dan heb je 2 groepen een met alcoholoplosbare stoffen en een met niet alcoholoplosbare stoffen. en zo ga door tot je de component apart te pakken hebt.

Gerard

#3

Anick en Renée

  Anick en Renée


 • 0 - 25 berichten
 • 8 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 23 november 2005 - 21:20

De stoffen die we aan willen tonen zijn (kwalitatief dus, hoeveelheid doet er niet toe):
Capric/Caprylic-triglyceride
Allantoin
Xylitol
Bromochloropheen
3-kaliumpyrofosfaat
2-natriumpyrofosfaat

Groetjes

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures