Springen naar inhoud

[scheikunde] Ethanol naar ethanal met dehydrogenase


 • Log in om te kunnen reageren

#1

Zita

  Zita


 • 0 - 25 berichten
 • 1 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 02 december 2005 - 11:46

Hallo mensen!

Ik zie dat er hier heel veel mensen hebben gereageerd die wel degelijk verstand van zaken hebben :P ;) Ik heb namelijk een vraag ivm mijn profielwerstuk! Ik zit op het vwo op de SSgN te Nijmegen en mijn profielwerkstuk gaat over alcohol. Nu willen ik en mijn profielwerkstuk-partner dmv een proef aantonen dat ethanol inderdaad wordt omgezet in ethanal als dit in aanraking komt met het enzym alcohol dehydrogenase (ADH) [!] Nou hadden we het idee om het enzym uit een varkenslever uit een slachthuis te halen :) :) . Maar we kunnen helaas zeer weinig vinden over dit enzym op internet! De vraag is namelijk: hoelang blijft dat enzym werkzaam nadat we dit uit een varkenslever hebben verkregen 8-[ ? Heeft iemand ervaring met dit enzym (of misschien wel met deze proef ;)) of weet iemand een site waar meer informatie te vinden is over dit enzym? In ieder geval bedankt voor jullie moeite om mn berichtje te lezen, hoop dat ik jullie vermaakt heb met mn smilie's ;)

[B]Groetjes Zita Verheijen uit Nijmegen :D

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

The Herminator

  The Herminator


 • >1k berichten
 • 2035 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 02 december 2005 - 13:15

Hi Zita, welkom op het Chemieforum!

ADH kan je bijv. kopen bij chemie-boeren als Sigma-Aldrich (4 verschillende soorten!), maar is wel relatief duur (60 Eu voor 50 mg).... zelf extraheren is erg specialistisch, dus daar kan je misschien beter (op een middelbare school) niet aan beginnen.

Sites over ADH: ik snap niet dat je 'weinig kan vinden op het internet', als ik 'alcohol dehydrogenase' op Google intik worden er 1.6 miljoen sites opgehoest, en je maakt mij niet wijs dat daar niet ergens nuttige informatie tussen zit... :)

ps: het aantal smilies is niet zo relevant, je goede taalgebruik vinden we belangrijker!

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures