Springen naar inhoud

titratie van acetylsalicylzuur


 • Log in om te kunnen reageren

#1

karolien_CF

  karolien_CF


 • 0 - 25 berichten
 • 1 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 01 februari 2006 - 16:28

Wij hebben met chemie een titratie van acetylsalicylzuur uitgevoerd, waarbij we NaOH gebruikt hebben en nu moeten wij daar allerlei vraagjes over oplossen. Ons volume NaOH dat we nodig hadden was 17,22 ml. Maar het lukt niet zo goed.
We moeten een definitie vinden voor de betekenis van het equivalentiepunt van een titratie. We moeten weten welk soort titratie dit was (sterk/zwak-acidimetrie-alkalidimetrie). Waarom heeft het volume van de solventen die je gebruikt niet echt veel belang? Tot welke stofklasse behoort acetylsalicylzuur + motivatie.
Weet ook iemand hoe we de hoeveelheid acetylsalicylzuur berekenen? Ik kom aan 162 mg, maar het zou ongeveer het dubbele moeten zijn...

In ieder geval al bedankt op voor hand!

Karolien

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

bteunissen

  bteunissen


 • >1k berichten
 • 1122 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 01 februari 2006 - 17:11

Probeer om te beginnen eerst het reactie mechanisme op te schrijven. Dus, hoe reageren acetylsalicylzuur en natronloog met elkaar? en in welke verhoudingen? Als je dat weet dat ben je al een heel stuk verder en kun je gaan rekeken met concentraties/molariteiten en molverhoudingen :)

Het volume van de solventen die je gebruikt heeft wél veel belang, het zegt echter vrij weinig aangezien het volledig afhankelijk is van de gebruikte concentraties!

En de betekenis van het equivalentiepunt van een titratie?; Wat denk je dat er gebeurt met de pH van de oplossing tijdens je titratie van het zuur met de base? Is je pH hoog of laag als er nog geen NaOH is toegevoegd? En als er geen zuur meer aanwezig is? Probeer die vragen eens te beantwoorden, dan kom je vast en zeker al een heel stuk verder Geplaatste afbeelding

Grtz Bas

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures