Zout verlaagd kookpunt..?

Moderator: ArcherBarry

Forumregels
(Middelbare) school-achtige vragen naar het forum "Huiswerk en Practica" a.u.b.
Zie eerst de Huiswerkbijsluiter
Reageer
Berichten: 2

Zout verlaagd kookpunt..?

Hey,

Ik heb een vrij domme vraag omdat ik dat zolangzamerhand in 5v wel zou moeten weten... Mijn moeder doet altijd zout bij het water om het water eerder aan de kook te krijgen... Nou zij een medestudent van mij laatst dat dat onzin is en dat zou zorgt dat en kookpunt juist hoger komt t liggen. Ik ben hierdoor gaan twijfelen over het eerste en vroeg me af of iemand een van de 2 beweringen zou kunnen bevestigen... :) Kan ik miss nog een weddenschap winnen ook(a) Alvast bedankt!!!

Mail: [email protected]

Berichten: 592

Re: Zout verlaagd kookpunt..?

Het zou dus moeten leiden tot een kookpuntsverhoging vond ik hier ebulliometrie (int frans)

kookpuntverhoging

Berichten: 2.035

Re: Zout verlaagd kookpunt..?

Zo "ver" hoef je niet te zoeken... in deze topic hier op het forum wordt kookpuntsverhoging (en terzijde ook nog vriespuntsverlaging!) duidelijk uitgelegd!

Gebruikersavatar
Berichten: 2.953

Re: Zout verlaagd kookpunt..?

Doordat zout water bij een hogere temperatuur kookt zijn de aardappels wel eerder gaar. :)

Reageer