[scheikunde] Invloed zieke koe
Moderators: ArcherBarry, Fuzzwood
-
- Berichten: 28
[scheikunde] Invloed zieke koe
HALLO ALLEMAAL,
ik heb op deze forum veel over yoghurt gelezen maar ik heb niks gelezen over wat ik zoek namelijk;
of er gevolgen zijn voor de yoghurtbereiding als een koe ziek is geweest
via google kon ik ook niet specifieke informatie vinden dus als iemand het weet of een internet site kent zou dat geweldig zijn
daag
(Peace To You All)
Beryllium: titel minder schreeuwend gemaakt...
ik heb op deze forum veel over yoghurt gelezen maar ik heb niks gelezen over wat ik zoek namelijk;
of er gevolgen zijn voor de yoghurtbereiding als een koe ziek is geweest
via google kon ik ook niet specifieke informatie vinden dus als iemand het weet of een internet site kent zou dat geweldig zijn
daag
(Peace To You All)
Beryllium: titel minder schreeuwend gemaakt...
Discovery consists of seeing what everybody has seen and thinking what nobody has thought.
- Berichten: 2.953
Re: [scheikunde] Invloed zieke koe
Dat hangt er van af wat voor ziekte de koe heeft gehad en of de koe hiervoor medicijnen heeft gehad.
Maar hier op het forum is in ieder geval behoorlijk wat over dit onderwerp te vinden: kijk hier maar
Maar hier op het forum is in ieder geval behoorlijk wat over dit onderwerp te vinden: kijk hier maar
-
- Berichten: 28
Re: [scheikunde] Invloed zieke koe
eehhh.... nou er staat niks in over mijn vraag, maar tog thanks.
het geeft geen echte antwoord op mijn vraag.
het is niet egt wat ik zoek, dus.... als iemand iets anders weet??
het geeft geen echte antwoord op mijn vraag.
het is niet egt wat ik zoek, dus.... als iemand iets anders weet??
Discovery consists of seeing what everybody has seen and thinking what nobody has thought.
Re: [scheikunde] Invloed zieke koe
Ik ben geen boer of veearts, maar als een koe ziek is zal het van de ziekte afhangen of de melk vernietigd wordt.
De melk zal slecht hoogst zelden ziektekiemen bevatten die via de koe daar in terecht komen. De besmetting zal bijna altijd onstaan bij het melken of opslaan.
Als je melk gebruikt die niet rechtstreeks bij de boer wordt gekocht dan is er de controle van de melkfabriek op ziektekiemen.
Alles bij elkaar denk ik dat er geen specifieke relatie te vinden zal zijn tussen een zieke koe en alleen de bereiding van yoghurt.
De melk zal slecht hoogst zelden ziektekiemen bevatten die via de koe daar in terecht komen. De besmetting zal bijna altijd onstaan bij het melken of opslaan.
Als je melk gebruikt die niet rechtstreeks bij de boer wordt gekocht dan is er de controle van de melkfabriek op ziektekiemen.
Alles bij elkaar denk ik dat er geen specifieke relatie te vinden zal zijn tussen een zieke koe en alleen de bereiding van yoghurt.
-
- Berichten: 2.035
Re: [scheikunde] Invloed zieke koe
Als het een bacteriele infectie aan de uiers of de daarin aanwezige kanaalsystemen betreft, zal de bereiding van yoghurt (omdat dit een bacterieel proces is) wellicht welbeinvloed worden... het hangt dan dus helemaal van de eigenschappen van de infecterende bacteriesoort af!
Of hier iets over te vinden is zou ik niet weten....
Of hier iets over te vinden is zou ik niet weten....
- Berichten: 2.953
Re: [scheikunde] Invloed zieke koe
Toch wel,lady C.Love schreef: eehhh.... nou er staat niks in over mijn vraag, maar tog thanks.
het geeft geen echte antwoord op mijn vraag.
het is niet egt wat ik zoek, dus.... als iemand iets anders weet??
Met deze vraag doelen ze er op dat wanneer een zieke koe is behandeld met een peniciline-kuur, dat resten hiervan in de melk kunnen komen. Omdat peniciline bacteriën doodt en omdat specifieke bacteriën van essentieel belang zijn bij het maken van yoghurt zal deze melk ongeschikt zijn voor het maken van yoghurt.
Zie (ondermeer) de topics: deze en deze
-
- Berichten: 28
Re: [scheikunde] Invloed zieke koe
oké thanks people
hier heb ik wel wat aan
hier heb ik wel wat aan
Discovery consists of seeing what everybody has seen and thinking what nobody has thought.