Springen naar inhoud

Invloed temp en substraat


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Elysium.

    Elysium.


  • 0 - 25 berichten
  • 12 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 26 april 2006 - 16:57

Wat gebeurt er met de totale enzymconcentratie tijdens een enzymreactie bij verschillende temp?

Wat gebeurt er met de totale enzymconcentratie tijdens een enzymreactie bij verschillende substraatconcentraties?

Ik dacht: Enzym + Substraat → Enzym-Substraat-Complex → Enzym + Product
Hoe meer substraat er aanwezig hoe meer van het aanwezige enzym dat gebonden zal worden aan het substraat. De concentratie van het enzym in zijn vrije vorm daalt tijdens de reactie, maar na het plaatsvinden van de reactie is deze terug zoals in het begin.
Redeneer ik hier juist?
En welke rol zal hierin de temperatuur spelen?

(het gaat hier om enzymatische cholesterolbepaling bij 25 en 37C)

Mvg

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

*_gast_Gerard_*

  • Gast

Geplaatst op 26 april 2006 - 18:07

Ik neem aan dat het je al bekend is dat de enzymaktiviteit temperatuursafhankelijk is en een temperatuursoptimum kent, boven een bepaalde temperatuur wordt een enzym definiteif onwerkzaam.
De aktiviteit is binnen grenzen onafhankelijk van de substraatconcentratie, een enzym zet bij een bepaalde temperatuur een vast aantal substraat moleculen om in de reactieproducten per tijdseenheid.
Ik weet niet of je tijdens de omzetting kunt spreken van een komplex omdat er geen stabiele eenheid onstaat tijdens de omzetting, in deze redenering blijft de enzymconcentratie dus constant.

Gerard





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures