Vetanalyse in chocolade

Moderator: ArcherBarry

Reageer
Berichten: 12

Vetanalyse in chocolade

ik zou graag een vetanalyse doen van chocolade,

hoe bereid ik mijn staal(monster) alvorens deze over de kolom te laten gaan??

gesmolten chocolade is natuurlijk onmogelijk, maar hoe extraheer ik de vetten eruit?

Vriendelijke groeten

Grav

Berichten: 2.035

Re: Vetanalyse in chocolade

Met een apolair oplosmiddel, dus bijv. hexaan of petroleum ether.....

Berichten: 2.399

Re: Vetanalyse in chocolade

En een soxhlet extractor zou ik er aantoe willen voegen

Gebruikersavatar
Berichten: 11.177

Re: Vetanalyse in chocolade

Hierna transveresteren (is dat een werkwoord?) met methanol is ook wel een goed plan. Niet geheel binnen de grenzen van je vraag, maar goed ;)

Gebruikersavatar
Berichten: 6.853

Re: Vetanalyse in chocolade

Hierna transveresteren (is dat een werkwoord?) [...]
Ik geloof dat ze dat omesteren noemen

Gebruikersavatar
Berichten: 496

Re: Vetanalyse in chocolade

Met een FAT bepaling met hydrolyse bijvoorbeeld (buchi), eerst door een hydrolyse unit en dan in de soxhlet extractor. Daarna wegen uiteraard.

Berichten: 2.035

Re: Vetanalyse in chocolade

Laten we eerst maar even wachten om te horen wat vraagsteller zoal aan apparatuur tot zijn beschikking heeft ;)

Berichten: 12

Re: Vetanalyse in chocolade

'k ben nog student... ;-)

maar de vraagsteller moet een fictieve machine ontwerpen (op papier)

en 'k vroeg mij af hoe je dit eruit zou halen....

eens de vetten eruit

zou'k idd, de glycerol eruit halen en via een zuur-gekatalyseerde verestering Methylesters maken (spoor zuur + MeOH).

dan gewoon in een GC rammen met een FID... zou in principe moeten lukken?

Draaggas? N2 = goedkoop & haalt het wel ;)

soxhlet met apolair solvent was dus de conclusie?

Hartelijk dank!!!

Reageer