[scheikunde] Massapercentage azijnzuur berekenen
Moderators: ArcherBarry, Fuzzwood
-
- Berichten: 2
[scheikunde] Massapercentage azijnzuur berekenen
Hallo, ik heb gezocht maar volgens mij is hier nog geen topic over..
Ik moet voor een scheikundeproject op school de molariteit en het massapercentage van azijnzuur in natuurazijn berekenen. De molariteit is met titratie volgens mij wel aardig gelukt, maar bij het berekenen van het massapercentage lopen we steeds vast!
De gegevens die we al hebben:
De molmassa van azijnzuur =60,52 g/mol
De dichtheid van azijnzuur =1,0077 g/cm3
De molmassa van natuurazijn, inclusief azijnzuur dus =180,046 g/mol
Ik weet niet of dit een domme vraag is en dat er een heel simpel antwoord op is, maar wij komen echt steeds verkeerd uit, dan is het percentage onder de 0% en bij het berekenen op een andere manier 33%.. waar dus helemaal niks van klopt. het zou fijn zijn als iemand kan helpen
Ik moet voor een scheikundeproject op school de molariteit en het massapercentage van azijnzuur in natuurazijn berekenen. De molariteit is met titratie volgens mij wel aardig gelukt, maar bij het berekenen van het massapercentage lopen we steeds vast!
De gegevens die we al hebben:
De molmassa van azijnzuur =60,52 g/mol
De dichtheid van azijnzuur =1,0077 g/cm3
De molmassa van natuurazijn, inclusief azijnzuur dus =180,046 g/mol
Ik weet niet of dit een domme vraag is en dat er een heel simpel antwoord op is, maar wij komen echt steeds verkeerd uit, dan is het percentage onder de 0% en bij het berekenen op een andere manier 33%.. waar dus helemaal niks van klopt. het zou fijn zijn als iemand kan helpen
- Berichten: 11.177
Re: [scheikunde] Massapercentage azijnzuur berekenen
Je weet hoeveel mol azijnzuur in je monster zit, je kan omrekenen hoeveel gram dat is. Je weet met hoeveel gram natuurazijn je van start bent gegaan (hoop ik!).
-
- Berichten: 2
Re: [scheikunde] Massapercentage azijnzuur berekenen
Aah bedankt! Nu je het zo hebt gezegd klinkt het heel simpel eigenlijk.. dankje!!