Tot dusver dus het tipje van de sluier over tannines. Verder vond ik nog een link naar volgende site: Tannines.Tannine zit in quasi elk rode wijn!
Tannine is een synoniem voor looizuur.
Het zorgt voor een licht bittere afdronk en bepaalt in zekere mate het karakter van de wijn.
Hoe langer de druiven in contact komen met de schillen en de bladeren hoe meer tannine er in de wijn komt.
Waarop staat:
Wat mij vreemd lijkt aangezien tannine een chemische stof is (organisch zuur, looizuur) en dit blijkbaar óók rijp kan worden...Tannine is erg lekker wanneer ze rijp is.
Verder heb ik nog de kennis van Martijn Heylen (De laatste show, mei 2006, één, België) die zegt: "wanneer je niets weet bij een wijdegustatie, vertel dan over de goede smaak door de tannines".
Concrete vra(a)g(en): Wat zijn tannines, wat doen ze in wijn, zijn ze ook aanwezig in witte wijn, eventueel structuurtje, effecten ervan.
Ik dank u (hik) wel.