Springen naar inhoud

Azijn


  • Log in om te kunnen reageren

#1

Weme

    Weme


  • 0 - 25 berichten
  • 12 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 16 september 2006 - 13:39

Wat is het verschil tussen gewone azijn en schoonmaakzijn?

Kev Geplaatste afbeelding

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Fuzzwood

    Fuzzwood


  • >5k berichten
  • 11160 berichten
  • Moderator

Geplaatst op 16 september 2006 - 17:52

De concentratie: schoonmaakazijn zit rond de 8% v/v azijn en "eetbare" azijn rond de 4% v/v

EDIT: concentratie schoonmaakazijn aangepast nav Jorim's verbetering

Veranderd door FsWd, 17 september 2006 - 14:58


#3

Jampie

    Jampie


  • >25 berichten
  • 59 berichten
  • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 16 september 2006 - 22:54

Zal ook wel verschil in zuiverheid zijn... weet niet doe ook maar een gooi.... gewone azijn nuttig je, schoonmaakazijn niet...

#4

Jorim

    Jorim


  • >5k berichten
  • 5122 berichten
  • Beheer

Geplaatst op 17 september 2006 - 13:58

Weme, als je even de zoekfunctie had gebruikt had je dit niet hoeven vragen! Er zijn al tientallen topics over azijn!

Het verschil tussen gewone een schoonmaakazijn is zoals Jan zegt de concentratie azijnzuur (CH3COOH). De concentratie van 4% klopt inderdaad voor gewone azijn, maar schoonmaakazijn is geen 20%, maar 8% azijnzuur!

#5

DrQuico

    DrQuico


  • >1k berichten
  • 2952 berichten
  • VIP

Geplaatst op 17 september 2006 - 18:31

En dan is de oorsprong ook nog verschillend. Gewone azijn (voor consumptie) wordt uit natuurlijke bron gemaakt/gewonnen terwijl schoonmaakazijn synthetisch wordt geproduceerd:

CO + H2 -> methanol
methanol + CO -> azijnzuur





0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures