Springen naar inhoud

[natuurkunde-mechanica] behoud van impuls


  • Log in om te kunnen reageren

#1


  • Gast

Geplaatst op 17 november 2005 - 18:25

Hoi!

Weet er iemand toepassingen van behoud van impulsmoment die worden gebruikt in een laboratorium? Liefst iets in de celbiologie, maar een andere labo-toepassing is ook van harte welkom.

Thx.

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

StrangeQuark

    StrangeQuark


  • >1k berichten
  • 4160 berichten
  • VIP

Geplaatst op 17 november 2005 - 18:39

Misschien binnen een optisch pincet? Dat is een pincet die middels een laser werkt, door dat de fotonen onder een schuine hoek de cel binnen komen hebben ze een bepaalde breking, hierdoor is er een bepaalde impuls naar het midden toe, waardoor je lichte dingen kan oppakken middels een laser. Het mooie is dat ik bijvoorbeeld een perspex bolletje door een cel heen heb bewogen. Erg gaaf. Je kan dus onderzoek op de cel uitvoeren zonder de cel stuk te maken.
De tekst in het hierboven geschreven stukje kan fouten bevatten in: argumentatie, grammatica, spelling, stijl, biologische of scheikundige of natuurkundige of wiskundige feiten kennis. Hiervoor bied StrangeQuark bij voorbaat zijn excuses aan.

0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures