Springen naar inhoud

derivatisering


 • Log in om te kunnen reageren

#1

dancing

  dancing


 • 0 - 25 berichten
 • 1 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 16 oktober 2006 - 15:05

Ik had even een vraagje;
Zou je door een stof je derivatiseren een hogere gevoeligheid van je stof op de LC-MS kunnen krijgen?
Uit de literatuur blijkt dat deze stof bijna altijd gederivatiseerd wordt wanneer het gebruikt wordt bij de HPLC of UV methode maar geldt dit ook voor een LC-MS methode?

Dit forum kan gratis blijven vanwege banners als deze. Door te registeren zal de onderstaande banner overigens verdwijnen.

#2

Napoleon1981

  Napoleon1981


 • >1k berichten
 • 2399 berichten
 • Ervaren gebruiker

Geplaatst op 16 oktober 2006 - 15:35

De vraag is zo algemeen dat ik gewoon kan antwoorden met "ja" maar daar schiet je dan nog niks mee op. Wil je goed geholpen worden kom dan met een gerichtere vraag.

Derivatizeren met wat? Als je molecuul een chromofoor mist, dan is detectie met UV lastig, en helpt derivatie met bijvoorbeeld een stof die wel een chromofoor heeft.

Massa spectroscopie heeft geen chromofoor nodig, maar berust op geladen moleculen. Je praat nu over LC-MS (wat voor?), hierbij is het alweer van belang of je de source (welke source?) in de positieve of negatieve mode opereert. In de positieve ionmode hoop je dat je molecuul gemakkelijk protoneert, dus derivatizatie met een molecuul die na de reactie nog steeds een goede base is kan hier helpen. In de negatieve ionmode is het precies omgekeerd natuurlijk.

Dit is het beste antwoord dat ik kan geven op een zeer algemene vraag, waarbij mij volstrekt onduidelijk is welke stof jij bedoelt met "deze stof". Ik ben maar een simpele chemist en geen waarzegger :oops:

Veranderd door Napoleon1981, 16 oktober 2006 - 17:21


0 gebruiker(s) lezen dit onderwerp

0 leden, 0 bezoekers, 0 anonieme gebruikers

Ook adverteren op onze website? Lees hier meer!

Gesponsorde vacatures

Vacatures